1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Barbara Bush Senior

Barbara Bush on kuollut

Yhdysvaltojen entinen ensimmäinen nainen Barbara Bush on kuollut 92-vuotiaana.

Barbara Bush menehtyi tiistaina 17. huhtikuuta 2018. Kuva: Epa-Efe/ Larry W. Smith

Perheen tiedottaja on vahvistanut, että Barbara Bush kuoli tiistaina. Myös Bushin poika, ex-presidentti George W. Bush on julkaissut tiedotteen.

"Barbara Bush oli uskomaton ensimmäinen nainen ja hän toi pirteyttä, rakkautta ja lukutaitoa miljoonille. Meille hän oli paljon enemmän. Äiti piti meidät valppaina ja piti yllä naurua loppuun asti. Olen onnekas, että Barbara Bush oli äitini. Perheemme tulee kaipaamaan häntä suuresti", Bush nuorempi kirjoittaa.

Barbara Bush kärsi viime aikoina terveysongelmista ja joutui pitkiksi ajoiksi sairaalahoitoon. Maanantaina kerrottiin, että hän oli halunnut luopua lääketieteellisestä hoidosta ja olla kotona Houstonissa, Texasissa.

Barbara Bush oli entisen presidentin George H.W. Bushin vaimo sekä toisen presidentin George W. Bushin äiti.Hän toimi Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena vuosina 1989-1993.

Barbara Pierce syntyi New Yorkissa 8. kesäkuuta vuonna 1925. Hän oli naimisissa George Bushin kanssa kaikkiaan 73 vuotta. Heillä on kuusi lasta.

Lue myös:

Barbara Bush pysytteli erossa julkisesta poliittisesta keskustelusta – Kuvat kertovat perheelleen lojaalista vaimosta, äidistä ja isoäidistä