Marva-Media irtisanoo – sanomalehti Länsi-Suomi viisipäiväiseksi

Raumalla ilmestyvä sanomalehti Länsi-Suomi ilmestyy jatkossa vain viisi kertaa viikossa nykyisen seitsemän ilmestymispäivän sijaan.

Sanomalehti Länsi-Suomi
Sanomalehti Länsi-Suomi
Camilla Uçan / Yle

Sanomalehdistön ahdinko jatkuu. Nyt ilmestymiskertojaan supistaa raumalainen Länsi-Suomi. Lehti kertoo asiasta nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Nykyisin seitsenpäiväisenä ilmestyvä Länsi-Suomi kolahtaa vuoden 2019 alusta alkaen postilaatikoihin vain viitenä päivänä viikossa.

Ilmestymispäivät eivät ole vielä varmistuneet mutta niistä päätetään myöhemmin keväällä. Samalla lehden tilausmaksuja luvataan laskea. Myös kaupunkilehti Raumalainen alkaa ilmestyä kahden päivän sijaan yhtenä päivänä.

Irtisanomisia ja eläköitymisiä

Länsi-Suomea julkaiseva raumalainen mediayhtiö Marva-Media aloittaa samalla yt-neuvottelut. Arvioitu henkilökunnan vähennystarve on 14 henkilötyövuotta. Yhtiö työllistää 115 ihmistä. Näistä noin 25 on journalistisissa töissä ja loput muun muassa jakelutehtävissä.

Vähennykset tehdään eläköitymisin ja irtisanomisin.

Johtaja Reima Numminen

– Vähennykset tehdään eläköitymisin ja irtisanomisin. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, kertoo Marva-Median johtaja Reima Numminen.

Lännen Median kanssa yhteistyöhön

Länsi-Suomi aloittaa myös yhteistyön Lännen Median lehtien kanssa. Lännen Median yhteistyölehtiä ovat muun muassa Satakunnan Kansa Porissa ja Turun Sanomat.

– Länsi-Suomi hallitsee Raumaa ja Etelä-Satakuntaa, joten en ole huolissani siitä, että saman sisällön kanssa tulisi yhteentörmäyksiä, Reima Numminen sanoo.

Marva-Media julkaisee sanomalehti Länsi-Suomen lisäksi muun muassa kaupunkilehti Raumalaista ja nettisivusto Kiekkoareenaa. Yhtiö on jo aiemmin luopunut kirjapainostaan.

Länsi-Suomen kokonaislevikki oli viime vuonna (siirryt toiseen palveluun) noin 12 000. Vielä vuonna 2010 (siirryt toiseen palveluun) levikki oli lähes 16 000.

Työntekijät tyrmistyneitä: "Kovin paine kohdistuu journalisteihin"

Marva-Median pääluottamusmies Jami Jokinen kertoo, että tieto yt-neuvotteluista ja erityisesti niiden mittaluokasta tuli työntekijöille yllätyksenä.

Median nykytilanteessa ei ole yllätys, että toimenpiteitä tarvitaan, mutta mittakaava on tyrmistyttävä.

Pääluottamusmies Jami Jokinen

– Median nykytilanteessa ei ole yllätys, että toimenpiteitä tarvitaan, mutta mittakaava on tyrmistyttävä. Nyt haluan kuulla, miten tämä talo toimii toimituksellisesti vuodenvaihteen jälkeen uudessa tilanteessa, Jokinen sanoo.

Pääluottamusmies arvioi, että suurin osa väen vähennyksestä on kohdistumassa journalisteihin.