Britannia tutkii venäläiskanavan uutisoinnin – puolueellisuus voi katkaista lähetykset

Tutkinnan kohteena ovat Venäjän valtiollisen RT-kanavan ohjelmat sen jälkeen, kun entinen venäläisagentti Sergei Skripal myrkytettiin viime kuussa.

media
Rikospaikkatutkijoita Salisburyssa
Entinen venäläisvakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal joutuivat myrkytyksen uhriksi maaliskuun alussa Saliburyssa. Rikospaikkatutkijat myrkytyspaikalla 10. maaliskuuta.Daniel Leal-Olivas / AFP

Britanniassa viranomaiset tutkivat, onko venäläisen uutiskanavan RT:n uutisointi ollut puolueellista sen jälkeen, kun entinen venäläisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin Salisburyssa viime kuussa.

Median toimintaa valvova virasto Ofcom (siirryt toiseen palveluun)on käynnistänyt yhteensä seitsemän tutkintaa siitä, onko RT rikkonut puolueettomuussääntöjä.

Jos näin todettaisiin, valtiollinen RT voisi menettää oikeuden lähettää uutisia Britanniassa.

Ofcomin mukaan RT ei ole aiemmin olennaisesti poikennut muista tiedotusvälineistä sääntöjen noudattamisessa. Salisburyn myrkkyiskun jälkeen joukko sen ohjelmia kuitenkin tekee tutkinnan aiheelliseksi, Ofcom katsoo.

RT sanoo sähköpostitse uutistoimisto Reutersille, ettei sen linja ole muuttunut Salisburyn tapauksen jälkeen. RT sanoo myös olevansa tyytyväinen siihen, miten Ofcom luonnehti sen toimintaa ennen Salisburyn tapausta.

Lähteet: Reuters, AFP