Hyppää sisältöön

Ylen uusi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila: "Perustaltani olen vakaa hämäläinen"

Niskavuorelaisuutta fanittava Merja Ylä-Anttila voisi ottaa johtamisoppeja myös niskavuorelaisuudesta.

Merja Ylä-Anttila Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Syksyllä uutena Yleisradion toimitusjohtajana aloittava Merja Ylä-Anttila kuvailee itseään vakaaksi hämäläiseksi. Ylä-Anttila on asunut pitkään pääkaupunkiseudulla, mutta suhde synnyinkaupunki Hämeenlinnaan on säilynyt tiiviinä.

– OIen iloinen ja energinen, mutta perustaltani olen vakaa hämäläinen. Harkitsen ainakin pariin kertaan isompia asioita.

– Ehkä minua ei hitaaksi hämäläiseksi voi sanoa. Enkä usko, että niitä hitaita siellä enää paljon onkaan, vastaa Ylä-Anttila kysymykseen omasta hämäläisyydestään.

Kaurialan lukion tyttö

Merja Ylä-Anttila on syntynyt, kasvanut ja käynyt koulunsa Hämeenlinnassa. Ylioppilaaksi Ylä-Anttila on kirjoittanut Kaurialan lukiosta.

Hän sanoo, että suhde Hämeeseen on hyvin lämmin. Kesämökki Ylä-Anttilan vanhempien juurilla Rengossa on perheelle tärkeä paikka.

– Vanha isäni asuu vielä Hämeenlinnassa ja käyn häntä säännöllisesti tapaamassa. Kesät vietämme siellä maalla ja meillä on ystäviä ja sukua siellä. Hämeenlinnalla on aina vahva paikka sydämessäni, kertoo toimittajauransa aikoinaan Hämeen Sanomista aloittanut Ylä-Anttila.

Niskavuorelaisuuden fani

Ylä-Anttila kertoo ihailleensa aina niskavuorelaisuutta. Nimityksensä jälkeen henkilöstölle pidetyssä tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila jopa siteerasi Niskavuoren Hetaa.

Yle yhdistää Ylä-Anttilaa ja Hella Wuolijokea, niskavuorelaisuuden luojaa. Wuolijoki on ennen Ylä-Anttilaa ollut ainut nainen Ylen johdossa. Wuolijoella tosin oli johdettavanaan ainoastaan yksi radiokanava, kun Ylä-Anttilan aikana Yle on monimediatalo.

– Monesti otetaan johtamistaidon oppeja ja esimerkkejä Tuntemattomasta sotilaasta. Ajattelenkin, että miksi niitä ei voisi ottaa Niskavuoren naisista. Siellä on vahvoja naishahmoja, mielenkiintoisia ja monipuolisia persoonallisuuksia, kertoo puhelimitse tavoitettu Ylä-Anttila.

Maakuntien toimitukset ovat tärkeä osa yhteistä ymmärrystä

Merja Ylä-Anttila sanoo, että Yle on maan vahvin valtakunnallinen toimija mediamaailmassa. Ylen maakuntatoimitusten tehtävänä Ylä-Anttilan mukaan on auttaa kaikkia suomalaiset ymmärtämään, miten maakunnat voivat ja mitkä asiat ovat koko maassa kulloinkin pinnalla.

– Sillä on merkitystä, minkälaisia tarinoita me kerromme siitä, miten suomalaiset tänä päivänä elävät. Millaisia haasteita, iloa ja onnea he elämässään kokevat, listaa Merja Ylä-Anttila.