1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Onko työttömän oikeusturva uhanalainen? Vinkit verovähennyksiin, Kuubassa päättyy Castrojen vuosikymmenien valtakausi

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Fidel Castro
Fidel Castro lokakuussa 2005.AOP

Hallitus vie työvoimapalvelut markkinoille – Onko työttömän oikeusturva uhanalainen?

Hallitus on avaamassa työvoimapalveluita yksityisten yritysten hoidettavaksi. Työttömien Keskusjärjestö ja Kuntaliitto ovat näreissään ja suomivat lakiesitystä muun muassa siitä, että tehtävien siirto viranomaiselta yksityisen hoteisiin voi vaarantaa jopa työttömän toimeentulon.

Te-toimiston ovi.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Mitä kuluja voin vähentää verotuksessa?

Monelle kansalaiselle tämä kysymys on ajankohtainen, koska veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on pian käsillä. Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on tänä vuonna joko 8. tai 15. toukokuuta. Katso jutustamme vinkit keskeisiin verovähennyksiin.

Veropäätös
Henrietta Hassinen / Yle

Kuubassa päättyy Castrojen valtakausi

Kuuban kansalliskokous ilmoittaa torstaina seuraajan presidentti Raúl Castrolle. Ensimmäistä kertaa 59 vuoteen Kuuban presidenttinä tulee olemaan joku muu kuin Castro. Mitään räväköitä linjanmuutoksia ei silti kukaan uumoile tulevaksi. Presidentiksi noussee ensimmäinen varapresidentti Miguel Díaz-Canel.

Miguel Diaz-Canel
Miguel Diaz-CanelAlejandro Ernesto / EPA

Rakennusalan lakko alkaa

Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden väliseen työriitaan ei löydetty eilen ratkaisua, joten tänään on lakko. Neuvottelut jatkuvat tänään. Jos sopua ei löydy, jatkuu lakko myös perjantaina. Lakko koskee muutamaa betoniyritystä, joissa sovelletaan alan työehtosopimusta.

Työrukkaset.
Tommi Pylkkö / Yle

Eduskunnassa villejä huhuja: Puuhaako Harkimo uutta puoluetta?

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner puuhaavat Suomeen uutta poliittista liikettä. Harkimo on useaan otteeseen arvostellut hallituksen sote-uudistusta. Ylen tietojen mukaan asiaan saadaan lisävalaistusta torstaina iltapäivällä, jolloin Harkimon odotetaan kertovan aikeistaan ainakin osittain.

Hjallis Harkimo
Hjallis HarkimoHjallis HarkimoJarno Kuusinen / AOP

Aika aurinkoinen torstai – pohjoisessa viilenee

Torstaipäivä on varsin aurinkoinen etelässä ja lämpötila nousee parhaimmillaan 16 asteeseen, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgström. Maan keskiosissa on myös aurinkoista, mutta hieman eilistä keskiviikkoa viileämpää. Pohjoisessa viilenee, pilvisyys lisääntyy ja Lapissa sataa vähän lunta. Tänään siis odotellaan viikon lämpimintä päivää, perjantaita, jolloin lämpöä voi olla jopa 20 astetta.

Lue lisää säätietoja täältä.

Sääkartta
Yle
Lue seuraavaksi