Puuhaako Hjallis Harkimo uutta puoluetta? Villit huhut kiertävät eduskunnassa

HS kertoi suunnitelmasta keskiviikkona. Ylen tietojen mukaan Harry Harkimo (kok.) aikoo kertoa lisää mahdollisista aikeistaan torstaina.

politiikka
Harry Harkimo A-studion vieraana 4. toukokuuta.
Yle

Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner puuhaavat Suomeen uutta poliittista liikettä.

Hankkeesta kertoi Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) myöhään keskiviikkoiltana. Myös Ylen saamien tietojen mukaan tällainen hanke on vireillä.

Ylen tietojen mukaan asiaan saadaan lisävalaistusta torstaina iltapäivällä, jolloin Harkimon odotetaan kertovan aikeistaan ainakin osittain. Ylen tietojen mukaan Harkimo ei kommentoi asiaa mitenkään ainakaan ennen iltapäivää.

Jungner kertoi myöhään keskiviikkoiltana Ylelle, ettei hän aio kommentoida asiaa ainakaan ennen viikonloppua.

Harkimon mahdollinen irtautuminen kokoomuksesta loisi painetta varsin ohuen enemmistön kanssa painiskelevalle hallitukselle. Harkimo on useaan otteeseen arvostellut hallituksen sote-uudistusta. Maaliskuussa, kun kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ilmoitti äänestävänsä sote-uudistusta vastaan, Harkimo kirjoitti, (siirryt toiseen palveluun) että "tuntuu vaikealta äänestää kyllä".

Kokoomuksen sote-kriitikoihin kuuluu myös kansanedustaja Susanna Koski. Hän ei keskiviikkoiltana halunnut kommentoida kansanedustaja Harry Harkimoon liittyvää uutisointia Ylelle millään tavalla.

– Täyttä spekulaatiota. Ei ole mitään faktaa, mahdotonta ottaa kantaa.

Koski ei myöskään halua kommentoida, olisiko hän kiinnostunut uudesta poliittisesta liikkeestä tai halukas lähtemään mukaan, jos sellainen liike tai puolue syntyisi.

HS:n mukaan uuteen liikkeeseen olisi liittymässä myös turkulainen kiinteistönvälittäjä ja paikallispoliitikko Jethro Rostedt (kok.). Rostedt ei kommentoinut asiaa lehdelle.

Huhuista keskiviikkona niin ikään kertoneen IS:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) liikkeeseen olisi pyydetty myös vihreiden kansanedustajaa Antero Vartiaa. Vartia kommentoi asiaa Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun) ja sanoi, ettei kukaan ole kysynyt häntä mukaan uuteen puolueeseen tai kansanliikeeseen.