Perussuomalaiset vaativat Porin kaupunginhallituksen puhelinjupakasta selvitystä

Jupakan vuoksi valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru ( sd. ) ei nauti perussuomalaisten valtuustoryhmän täyttä luottamusta.

Krista Kiuru
Porin kaupungintalo
Katja Halinen / Yle

Perussuomalaiset vaativat Porin kaupunginhallituksen puhelinkuuntelujupakasta luotettavaa ja riippumatonta selvitystä. Puolueen valtuustoryhmän mielestä samalla pitää varmistaa päätöksenteon laillisuus tapahtuneen yhteydessä.

Ryhmän mielestä esimerkiksi Ahlaisten tuulivoimakaavaa käsitelleen helmikuun kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus on tapahtumien johdosta kyseenalainen.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä sanoo kannanotossaan, että ryhmän luottamus valtuuston puheenjohtajaa, kansanedustaja Krista Kiurua kohtaan on koetuksella.

Kiuru kuunteli useaa Porin kaupunginhallituksen kokousta puhelimen välityksellä ilman, että kaikki kokouksen osallistujat tiesivät siitä.

Asiasta on noussut Porissa poliittinen kohu. Porvaripuolueet syyttävät Kiurua salakuuntelusta.

Kiuru sanoo noudattaneensa virkamiesohjeita

Kiuru kertoo facebookissa (siirryt toiseen palveluun) menettelynsä johtuneen siitä, että samaan aikaan Helsingissä on ollut eduskunnan istunto. Hän sanoo noudattaneensa Porin kaupungin virkamiesten ohjeita.

– Omalta osaltani olen noudattanut kaupungilta saamiani hallinto-ohjeita. Pidän syntynyttä tilannetta hyvin valitettavana, sillä olen ollut siinä käsityksessä, että läsnäoloni puhelimitse on todettu ja ollut kaikille selvää, ja että pöytäkirjamerkinnät tästä on tehty asianmukaisella tavalla, Kiuru sanoo Facebook-sivullaan.

Hänen mielestään nyt olisi kaikkien syytä keskittyä siihen, että Poriin kaupunginhallitukseen palautuu työrauha.

Valtuuston puheenjohtajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa.