Kaavi aikoo myydä kunnantalon, terveyskeskuksen ja palveluasunnot Attendolle

Kunta suunnittelee myyvänsä kiinteistöjään yksityiselle sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajalle Attendolle tai sen tytäryhtiölle.

Kaavi
Kaavin Osuuspankin konttori.
Kaavi suunnittelee muuttavansa kunnantalon entiseen Osuuspankin kiinteistöön.Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kaavin kunta aikoo myydä Kaavin terveyskeskuksen, palveluasunnot ja kunnantalon yksityiselle sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajalle Attendolle tai sen tytäryhtiölle. Asiasta on tarkoitus päättää kunnanhallituksen kokouksessa 23. huhtikuuta. Kunta sai tarjoukset sote-kiinteistöistä myös Esperi Carelta, mutta vain Attendon tarjous vastasi kunnan tekemää tarjouspyyntöä.

Attendolla on tarkoitus purkaa kunnantalo ja rakentaa sen paikalle 60-paikkainen hoivakoti ikääntyneille. Kunnantalon toiminnan Kaavi aikoo muuttaa entisiin Osuuspankin tiloihin.

Nykyisen kunnantalon myyntiä on vauhdittanut rakennuksen kunnostustarve. Siihen olisi tehtävä lähivuosina kattoremontti, mikä yhdessä muiden korjaustarpeiden kanssa tulisi maksamaan vähintään 400 000 euroa.

Kiinteistöjen myynnin taustalla on Kaavin aiempi päätös erota terveydenhuollon liikelaitos Kysteristä. Kunnan oletuksena on, että sote-uudistuksen astuessa voimaan terveyspalveluita siirtyy pois kunnasta palveluiden keskittämisen ja karsimisen seurauksena. Kunta aikoo kilpailuttaa sosiaali- ja terveyspalvelunsa vuoden 2019 alusta lähtien.

Kaavin terveyskeskuksen myyntihinta on tasearvoa vastaava, eli noin 895 000 euroa. Kaavin palveluasunnot myydään tasearvolla, joka on noin 841 000 euroa. Kunnantalon tasearvo on noin 565 000 euroa.

Jos Kaavin pitää palauttaa kiinteistöihin sidottua arvonlisäveroa, Attendo korvaa palautettavan veron kokonaan. Arvio palautettavasta määrästä on palveluasunnoilla noin 6 000 euroa, terveyskeskuksella noin 63 500 euroa ja kunnantalolla noin 76 000 euroa.

Attendon on mahdollisen kaupan jälkeen oltava valmis vuokraamaan kiinteistöt takaisin kunnalle.