1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Patria

Kaksipäiväinen mielenilmaus Patrian Jämsän Hallin ja Tampereen toimipisteissä

Patrian Aerostructures-liiketoiminnassa alkoi torstaina aamulla mielenilmaus Teollisuusliittoon ja PRO:hon kuuluvien työntekijöiden toimesta. Yt-neuvottelut päättyivät eilen.

Kuva: Rolf Granqvist / Yle

Teollisuusliittoon ja PRO:hon kuuluvat työntekijät aloittivat mielenilmauksen Patrian Aerostructures-liiketoiminnassa tänään torstaina aamulla kello 6. Mielenilmauksen kestoksi ilmoitettiin kaksi vuorokautta.

Patria kertoi eilen keskiviikkona, että yhteistoimintaneuvottelut Pat­rian Ae­ro­struc­tu­res-lii­ke­toi­min­nassa päättyivät. Neuvottelujen tuloksena 13 henkilöä irtisanotaan tai lomautetaan toistaiseksi sekä 14 henkilöä lomautetaan osa-aikaisesti. Lisäksi koko henkilöstö Jämsän Hallin ja Tampereen toimipisteissä lomautetaan enintään kolmeksi viikoksi. Tämä tarkoittaa noin 130 henkilöä.

Ae­ro­struc­tu­res-lii­ke­toi­min­ta suun­nit­te­lee ja val­mis­taa vaa­ti­via kom­po­siit­ti­sia len­to­ko­ne- ja ava­ruus­ra­ken­tei­ta.

Yt-neuvotteluiden taustalla on Patrian hankkeiden toimitusmäärien lasku ja töiden uudelleenorganisointi. Patria kertoi huhtikuussa myös toisista yt-neuvotteluista, jotka koskevat koko henkilöstöä Land-liiketoiminnassa Tampereella ja Hämeenlinnassa. Kyseinen liiketoiminta työllistää lähes 300 henkilöä, ja vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 25 henkilötyövuotta.

Mielenilmaukseen osallistuu kaikkiaan reilut 80 työntekijää.

Patria Aerostructuresin liiketoiminnanjohtaja Petri Hepola kertoo, että mielenilmaus tuli työnantajalle pienenä yllätyksenä. Hän kuitenkin toivoo, että kahden päivän mielenilmauksen tuotannolle aiheuttamat tappiot onnistutaan kirimään lähiviikkoina.

Ammattiliitto Pron ja Teollisuusliiton työntekijöitä edustavat pääluottamusmiehet eivät halunneet kommentoida Ylelle mielenilmauksen perusteita.