1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Leppävaara

Sellon naapuriin suunnitteilla valtava liikekeskus – Joutomaalle nousemassa tornihotelli, liikuntakeskus ja erikoiskauppoja

Espoon Hatsinanpuistossa pitkään joutomaana sijainneelle tontille suunnitellaan jälleen uutta käyttöä. Mittavalla rakennushankkeella on enemmän kokoa kuin viereisellä Sellon kauppakeskuksella.

Monikonpuron puro- ja puistoalueesta halutaan tehdä kaupunkilaisille avoin kokonaisuus. Kuva: Artto Palo Rossi Tikka Oy

Espoon Leppävaaran kupeeseen, Kehä ykkösen itäpuolelle, suunnitellaan mittavaa rakennushanketta. Hatsinanpuistoon on kaavailtu tornihotellia, liikkeitä, liikuntakeskusta sekä toimistoja ja asuntoja.

Rakennusoikeutta on kaikkiaan noin 100 000 kerrosneliömetriä eli enemmän kuin viereisessä olevassa kauppakeskus Sellossa.

– Keskustakortteliin ja korkeampien toimistorakennusten ja asuinrakennusten väliin rakennetaan matalampi liikekeskus, jonka ylimmät kerrokset on varattu liikuntatilaksi. Hotelli nousee Perkkaantien varteen maamerkiksi, sanoo Leppävaaran aluearkkitehti Tiina Piironen tiedotteessa.

Lisäksi Vermon asuinalueen lähelle on suunniteltu koteja kolmellesadalle asukkaalle. Kaupungin mukaan Hatsinanpuisto sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella ja pikaraitiotie Raide-Jokeri parantaa valmistuessaan yhteyksiä entisestään.

– Alueen merkitys ei aiemmin ole ollut vahva, koska siinä ei ole ollut raideyhteyttä. Raide-Jokerin myötä tällä sijainnilla täytyy kuitenkin tulevaisuudessa olla erittäin hyvä kysyntä esimerkiksi informaatioteknologia-alan työpaikkojen suhteen, sanoo Rantala.

Joutomaasta monipuoliseksi kauppapaikaksi

Alue on tällä hetkellä pääosin rakentamatonta joutomaata, jonka läpi virtaa Monikonpuro. Tontille on jo pitkään suunniteltu erilaisia hankkeita tuloksetta.

Vuonna 2007 Hatsinanpuistoon puuhattiin muun muassa jättikokoista elämyskeskusta, johon kuului myös sisälasketteluhalli. Myös huonekalujätti Ikea on ollut kiinnostunut tontista ja vuonna 2013 Rovio Entertainment Oy ja Tieto Oyj kaavailivat alueelle omaa kampusta.

– Nyt halutaan tukea sitä kehitystä, missä Leppävaarassa ollaan aikaisemminkin onnistuttu eli yhden ison sijaan pienelle alueelle sijoittuu erilaisia toimintoja, jotka elävöittävät aluetta ympäri vuorokauden, sanoo Rantala.

Paikalle halutaan muun muassa isoja tiloja vaativia erikoiskauppoja kuten rautakauppoja ja liikuntavälineliikkeitä.

– Sello on ollut Leppävaaran kaupallinen sydän, mutta sen ympärillä on vaikea laajentua mihinkään. Tarkoitus ei kuitenkaan ole rakentaa Sellolle kilpailijaa, vaan ennemminkin monipuolistaa tarjontaa, sanoo Rantala.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Hatsinanpuiston asemakaavaa kokouksessaan 25. huhtikuuta.

Korjattu 20.4. klo 11:14 alueen läpi kulkevan puron nimi Monikkopurosta Monikonpuroksi. Nimi oli kirjoitettu kuvatekstiin oikein, mutta päätekstiin virheellisesti.