Analyysi: Harkimon seuraava liike

Eduskunnassa kaikki katseet kohdistuvat nyt kansanedustaja Harry Harkimoon (kok.). Mikä on Hjalliksen seuraava liike?

politiikka
Harry Harkimo
Harry HarkimoJarno Kuusinen / AOP

Politiikan kulisseissa on jo pari viikkoa kuhistu siitä, mitä kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo aikoo. Harkimon yhteyteen on huhuissa liitetty toinen toistaan jännittävämpiä nimiä, kaikkein vahvimmin kenties SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner. Kumpikaan ei ole toistaiseksi vahvistanut puuhaavansa mitään, ei ainakaan uutta poliittista liikettä tai peräti puoluetta.

Nyt odotetaankin Harkimon seuraava liikettä. Tai oikeammin siirtoa, sillä Harkimo tuskin lanseeraa vielä torstaina mitään uutta poliittista liikettä.

Lisätietoa luvassa iltapäivällä

Mutta hänen odotetaan kuitenkin torstaina iltapäivällä kertovan jotakin. Ainakin kokoomuksen, ehkä jopa maan hallituksenkin kannalta tilanne on jo nyt liikkuvien huhujen vuoksi varsin hankala. Hallituksen enemmistö ei tunnetusti ole kovin vankka, ja Harkimo on useampaan otteeseen arvostellut hallituksen sote-esitystä. Toisaalta Harkimo ei ole kuitenkaan paljastanut, miten hän aikoo sotea koskevissa äänestyksissä menetellä. Ehkä ei ole edes päättänyt.

Harkimon lausunnoista on jo pidempään kuultanut läpi turhautuminen poliittisen päätöksenteon jähmeyteen. Ehkä myös ensimmäisen kauden kansanedustajan vaikutusmahdollisuudet ovat olleet toimeliaalle miehelle vaatimattomat.

Kuohuvan tilanteen keskellä ei olisi mitenkään kummallista, jos Harkimo iltapäivän aikana ilmoittaisi olevansa johonkin sopivaan kellonaikaan median tavattavissa. Sellaista voisi jopa veikata.

Harkimo saattaa hyvinkin jättää kokoomuksen. Jos näin kävisi, seuraava kysymys tietysti on , tuleeko muita perässä.

Tulevaisuudensuunnitelmistaan Harkimo kertoo joka tapauksessa Ylen TV1:n Ykkösaamussa lauantaina klo 10.05.

Silloin tiedetään mikä on miehen seuraava liike.

Lue myös:

Mitä tiedämme nyt: Harkimon odotetaan kertovan uudesta liikkeestä iltapäivällä

Puuhaako Hjallis Harkimo uutta puoluetta? Villit huhut kiertävät eduskunnassa