1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sunny Car Center

Sunny Car Centerin pylväs riemastuttaa yhä somessa – maankuulu mainostolppa siirretään Lahdesta Rovaniemelle

Aikanaan Hämeenlinnan epäviralliseksi maamerkiksi noussutta tolppaa on käytetty somessa muun muassa valomiekkana.

Sunny Car Center
Meemikuva Sunny Car Centerin pylväästä.
Facebook-ryhmässä mainostolpan on epäilty päätyneen Marsiin.Pelastetaan Sunny Car Center -ryhmä

Surullisen kuuluisa Hämeenlinnan Sunny Car Centerin mainostorni ei jää Lahteen.

Tavarataloketju Kärkkäinen halusi pystyttää 28 metriä korkean torin omaksi mainostornikseen moottoritien varteen Renkomäkeen, mutta yhtiö ei päässyt paikasta sopuun Lahden kaupungin kanssa.

Kaupunki osoitti tornille paikan Miekkiöntien risteyksestä, mutta Kärkkäinen olisi halunnut tornin tavaratalon toiselle puolelle, jotta se näkyisi moottoritielle. Kaupungin mukaan haluttu paikka ei kuitenkaan tule kysymykseen, sillä se on laajan piha-alueen ainoa viherkaistale.

Kärkkäinen aikookin nyt siirtää tornin Rovaniemelle rakenteilla olevan tavaratalonsa yhteyteen. Lahden kaupunki on kuitenkin vielä valmis keskustelemaan asiasta yrityksen kanssa ja etsimään mainostolpalle paikkaa Renkomäestä.

Sunny Car Centerin mainospyloni Hämeenlinnassa
Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnaan suunniteltu autokaupan suurkeskus Sunny Car Center kaatui aikanaan rahoittajien puutteessa konkurssiin. Ainoat näkyvät tulokset valtavasta hankkeesta olivat miljoonavelat ja reilut kolme vuotta Hämeenlinnan Kirstulassa nököttänyt mainostolppa.

Sunny Car Centerin konkurssiin liittyvä sotkuinen oikeudenkäynti saatiin päätökseen maaliskuussa. Kanta-Hämeen käräjäoikeuden on määrä antaa asiasta päätös tämän kuun lopulla.

Tolppa on edelleen someriemun lähde

Tolppa purettiin loppuvuodesta 2016 ja tavarataloketju Kärkkäinen osti sen.

Tolpasta tuli aikoinaan Hämeenlinnan epävirallinen maamerkki, josta riitti riemua etenkin sosiaalisessa mediassa. Siitä väännettiin lukuisia meemejä, ja sen pelastamiseksi perustettiin myös oma Facebook-ryhmä. (siirryt toiseen palveluun)

Meemikuva Sunny Car Centerin mainostolpasta.
Pelastetaan Sunny Car Center -ryhmä

Ryhmässä tolpalle on etsitty uutta käyttöä muun muassa Guggenheimin taidemuseon mainostolppana ja Tähtien sota -valomiekkana. Lisäksi pylvästä on ehdotettu elokuvan aiheeksi ja maailmankuulujen taideteosten osaksi.

Lue seuraavaksi