Tampereen uusi yliopisto luottaa uudessa ilmeessään ihmiseen ja violettiin väriin

Tampereen yliopistojen ja ammattikorkeakoulun muodostama korkeakouluyhteisö käynnistyy ensi vuoden alussa. Uuden yliopiston brändi kiteytyy lauseeseen "ihminen ratkaisee".

Kuva: Terri Niemi / Yle

Ensi vuoden alusta käynnistyvä uusi Tampereen yliopisto on julkistanut visuaalisen ilmeensä ja tunnuksensa.

Tunnuksen kuvassa näkyvät T-kirjaimesta ja sen ympärille sijoitetuista kaarista muodostuvat pelkistetyt ihmisen kasvot. Väriltään tunnus on violetti ja sen yhteydessä voidaan käyttää erilaisia ja erikielisiä yhdistelmiä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun nimistä.

– Kasvot on kuvattu kirkkaassa valossa, ne ovat avoimet. Avoimet uudelle ajattelulle. Avoimet monitieteisyyden haasteille ja mahdollisuuksille, kertovat Antti Porkka ja Jonni Kuutsa visuaalisen ilmeen ja tunnuksen luoneesta Porkka ja Kuutsa Oy:stä yliopiston tiedotteessa.

Korkeakouluyhteisön brändi kiteytyy lauseeseen "ihminen ratkaisee".

– Se kertoo paitsi ihmisen kyvystä ratkaista monimutkaisia ongelmia myös yksilön merkityksestä ja roolista tässä työssä. Kun maailma on täynnä valeuutisia ja huuhaata, on uusi brändi kannanotto ihmisyyden ja tieteellisen tiedon puolesta, sanoo suunnittelujohtaja Markus Lehtonen Kaski Agencystä, joka on vastannut brändistrategian suunnittelusta yhdessä Porkka ja Kuutsan kanssa.

Korkeakoulujen väkeä on ollut mukana suunnittelun taustatyössä ja uusi ilme perustuukin yhteisiin näkemyksiin ja tavoitteisiin.

Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun monialainen yhteisö aloittaa vuoden 2019 alusta. Uusi visuaalinen ilme ja tunnus otetaan käyttöön silloin.