Kirjallisuuden Finlandia-diktaattorit on nimetty: He ovat Seppo Puttonen, Virpi Suutari ja Riku Rantala

Seppo Puttonen, Virpi Suutari ja Riku Rantala Kuva: Yle

Kaunokirjallisuuden Finlandian saajan päättää tänä vuonna toimittaja ja Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen. Ehdokkaat valitsevan lautakunnan puheenjohtajana toimii kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen ja jäseninä toiminnanjohtaja Anne Helttunen sekä maajohtaja Marjo Tuomikoski.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee puolestaan elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Ehdokkaat nimeää viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio (puheenjohtaja), toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan valitsee toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala. Ehdokaskirjat päättävään lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio ja jäseniksi libristi Leena Kero-Taiminen sekä ohjaaja Rami Saarijärvi.

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot ovat arvoltaan 30 000 euroa. Ehdokkaat paljastetaan marraskuun alussa ja voittajat 28. marraskuuta.

Artikkelia korjattu 19.4. klo 14.57. Voittajat paljastetaan 28. marraskuuta eikä 26.11. kuten artikkelissa aiemmin luki.