Hyppää sisältöön

Kärsitkö koulustressistä? Ota talteen ainakin nämä uutisluokkalaisten viisi vinkkiä stressaantuneelle viivyttelijälle!

Kevät voi olla monelle oppilaalle ja opiskelijalle stressaavaa aikaa esimerkiksi kerääntyvien koulutöiden takia. Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun uutisluokkalaiset kokosivat parhaat niksit viivyttelevän opiskelijan avuksi.

Kuva: Sarjakuva: Kris Keränen

1. Jaottele.

Aloittaminen on aina vaikeinta. Kun työmäärän purkaa pienempiin osiin ja paneutuu työhön edes viideksi minuutiksi, huomaa että pääsee työn makuun. Aloittaminen on aina vaikeinta, muttei mahdotonta!

2. Ennakoi.

Kiire on stressin pahin aiheuttaja. Jos millään pystyt hoitamaan huomisen töitä tänään, vähennät kiirettä ja samalla stressiä.

3. Priorisoi.

Kaikki työ on tärkeää, eikä sitä anneta opiskelijoiden kiusaksi. Omaa jaksamista kannattaa kuitenkin seurata ja tarkkaan miettiä mikä on omalta kannalta parempi saada tänään loppuun. Jos opettajilta ystävällisesti ja perustellen kysyy lisäaikaa, niin yleensä sitä myös saa.

4. Rajaa.

Kun alusta lähtien vetää viivan työn ja huvin välille säästää paljon omia voimavarojaan. Selkeä jaottelu auttaa myös priorisoinnissa; esimerkiksi työlle on varattu niin ja niin monta tuntia aikaa, ja siinä ajassa on saatava valmiiksi sille päivälle suunnitellut tehtävät.

5. Rentoudu

Nyt kun työ on tehty, voit rentoutua haluamallasi tavalla. Katso se hyvä leffa minkä olet aina halunnut katsoa tai tutustu uusiin musiikkityyleihin. Tämä on sinun aikaasi!

Agneta Trux / Helsingin ranskalais-suomalainen koulu

Suulliset lähteet: Marja-Liisa Trux ja Tuisku Uski

Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jossa nuoret tekevät uutisia omista aiheistaan.

.
.