Lindström työehtojen heikennyksistä: Todennäköisesti olisin kolmekymppisenä haukkunut esitykset pystyyn

Pääministeri puolusti täsmätoimen koskevan vain vähintään kolme kuukautta työttömänä olleita nuoria.

nuoret
Työministeri Jari Lindström eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.
Työministeri Jari Lindström eduskunnassa.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Hallitus uskoo vakaasti, että alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset työllistyvät nykyistä paremmin, kun heidät voi palkata perusteetta määräaikaiseksi.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus yrittää näin ohjata työnantajien käyttäytymistä siten, että valintatilanteessa he valitsevat töihin nuoren.

– Kun nuori pääsee antamaan näyttönsä on varma asia, että työantajan etu ei ole se, että nuorelle tehdään sen jälkeen lyhyt työsopimus, vaan se muuttuu pitkäksi työsopimukseksi, pääministeri vakuutti eduskunnan kyselytunnilla.

Sipilä korosti täsmätoimen koskevan niitä nuoria, jotka ovat olleet vähintään kolme kuukautta työttöminä.

– Tämä helpottaa heidän työllistymiskynnystään ja sitä kautta nuorten työttömyys vähenee.

Työministeri Jari Lindströmiltä (sin.) kysyttiin, mitä hän olisi alle kolmekymppisenä Voikkaan tehtaan paperityöntekijänä ollut mieltä hallituksen työllisyyttä koskevista esityksistä.

– Todennäköisesti olisin haukkunut kaikki nämä esitykset pystyyn. Mutta nyt olenkin 53-vuotias ja viisaampi kuin silloin kolmekymppisenä, Lindström vastasi.

Lue myös

Orpo ja Rinne ottivat yhteen nuorten pätkätyösopimuksista: "Te uhkaatte laittaa nuoret työntekijät ikuiselle koeajalle" – Yle seurasi keskustelua

Hallituksen ajamat perusteettomat pätkätyöt nuorille voivat kaatua – "Kukaan ei kehtaisi esittää tällaista yli 50-vuotiaille"

Tyly arvio nuorten työllistämiseen tähtäävästä ehdotuksesta – SAK: Silpputyöt laillistetaan, perheen perustaminen lykkääntyy

Euroja pienimpiin äitiysrahoihin, irtisanominen helpottuu – Näistä hallitus päätti kehysriihessä