1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Yksityisliisaus lisääntyy, näin käy jos jättiydinvoimala Olkiluoto 3 vikaantuu, etelässä lämmin perjantai – jopa 20 astetta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Autoja kaupassa.
Lokakuussa 2018 ensirekisteröitiin koko massa 8000 uutta henkilöautoa, mikä on noin yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.Nella Nuora / Yle

Omistatko vai vuokraatko autosi? Leasing yleistyy, mutta sopimus on syytä tarkistaa huolella

Houkuttaako vaihtaa uuteen autoon kolmen vuoden välein? Yksityisleasing kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Riskittömyydestä ja helppoudesta ollaan valmiita maksamaan.

Jättiydinvoimala tulee: Jos Olkiluoto 3 vikaantuu, kahdeksan tehdasta leikkaa sähkönkulutustaan alle sekunnissa

Olkiluodon ydinvoimalaitosyksikkö Olkiluoto 3 Eurajoella.
Olkiluodon ydinvoimalaitosyksikkö Olkiluoto 3 Eurajoella.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Valmistuessaan Olkiluoto 3 lukeutuu maailman suurimpiin ydinreaktoreihin. Kantaverkkoyhtiö Fingrid varautuu laitoksen tuloon erityisjärjestelyin.

Jalkapallo-otteluissa usein tiukimmat alkoholin myyntirajoitukset maailmalla

Monissa maissa alkoholin tarjoilua rajoitetaan edelleen urheilu- ja massatapahtumissa. Joissakin maissa eri urheilulajeja kohdellaan kuitenkin eri tavoin. Tiukimmat rajoitukset koskevat yleensä jalkapallo-otteluita. Suomessa alkoholin myynti urheilutapahtumissa tuli mahdolliseksi maaliskuun alussa.

Tuukka Rask ottelun paras pelaaja

Tuukka Rask
Tuukka RaskClaus Andersen / AFP

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask oli huippuvireessä jääkiekon NHL:ssä viime yönä. Rask torjui Toronto Maple Leafsia vastaan 3-1-vierasvoiton. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Rask torjui 31/32 kertaa. Boston siirtyi ottelusarjassa voiton päähän jatkopaikasta.

Tuhannet ranskalaiset protestoivat presidentin työlainsäädännön muutosaikeita

Ranskalaiset vastustivat mielenosoituksissa presidentti Emmanuel Macronin julkisen sektorin uudistuksia torstai-iltana runsain määrin. Uutistoimistojen mukaan mielenilmauksissa olisi ollut yhteensä noin 119 500 ihmistä. Liittojen mukaan marssijoita olisi ollut jopa 300 000.

Työntekijät osoittivat mieltään Pariisissa.
Työntekijät osoittivat mieltään Pariisissa 19. huhtikuuta.Ian Langsdon / EPA

Etelässä paikoin jopa 20 astetta – idässä ja pohjoisessa koleaa

sääkartta
Yle

Etelässä ja lännessä on monin paikoin aurinkoista ja lämmintä, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen. Jos sumupilveä ei pääse muodostumaan, lämpötila voi kohota sisämaassa paikoin jopa 20 asteen tuntumaan. Idässä ja pohjoisessa sataa vettä ja räntää – pohjoisessa myös lunta.

Perjantain lämpö kestää vain hetken, sillä viikonloppuna tuuli käy pohjoisesta ja sää viilenee etelässäkin.

Lue lisää säätietoja täältä.

Lue seuraavaksi