Hyppää sisältöön

Politiikan toimittaja Pekka Ervasti: Harkimon lähtö voi viedä kokoomukselta pääministerin paikan

Aamu-tv:ssä vieraillut vapaa toimittaja Pekka Ervasti uskoo, että Harry Harkimon lähtö on kokoomukselle kovempi paikka kuin puoleen johto antaa ymmärtää.

Politiikan uusin myrsky
Politiikan uusin myrsky

Aamu-tv:ssä vierailleen politiikan toimittajan Pekka Ervastin mukaan Harkimon lähtö kokoomuksesta voi koitua ensi vaaleissa puoleen kohtaloksi.

Kokoomus taistelee Ervastin mukaan pääministeripuolueen paikasta ensi vuoden eduskuntavaaleissa SDP:n kanssa, joten Harkimon lähtö voi vaikuttaa asetelmaan.

– Harkimon lähtö on isompi kolaus kuin kokoomus antaa ymmärtää, Ervasti toteaa.

Hän viittaa tuleviin vaaleihin.

– Taistelu ykköspuolueesta on tosi täpärä demarien kanssa. Harkimon liike voi ratkaista juuri sen verran asiaa, että pääministerin paikka lipuu kokoomukselta pois, Ervasti toteaa.

Hänen mukaansa Harkimo on viihtynyt koko vaalikauden huonosti kokoomuksessa.

– Hän tuli varmaan (eduskuntaan) suurilla odotuksilla, ja hänen näytöillään hän suorastaan kävelee hallitukseen ministeriksi, Ervasti sanoo.

Harkimon ja politiikan tapa toimia eroavat Ervastin mukaan toisistaan: Harkimo on sprintteri ja politiikka on kestävyyslaji.

– Harkimo ei jaksanut vääntää rautalangasta omia neroja ajatuksiaan, Ervasti veistelee.

Harkimo arvosteli keskiviikkona kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon johtamistapaa, mutta Ervasti uskoo, että kritiikin taustalla on Harkimon ajatus siitä, ettei hänen kykyjään huomattu puolueessa riittävästi.

– Kaikki kansanedustajat haluavat ministeriksi, mutta harva sinne kuitenkaan pääsee heti eduskuntaan tultuaan, Ervasti sanoo.

Pekka Ervasti on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa politiikasta muun muassa Suomen Kuvalehteen. Hän työskenteli Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkönä vuosina 2012–15.

Ervasti jäi vapaaksi toimittajaksi Ylestä vuonna 2016.

Lue lisää:

.
.