Uuden koulukeskuksen rakennustyöt aloitetaan viimein Kauhavalla – koululaiset jo kolme vuotta väistötiloissa

Kauhavan uutta koulukeskusta aiotaan ryhtyä rakentamaan jo lähiviikkoina. Markkinaoikeus päätti, että rakentaminen voidaan aloittaa sähköurakasta tehdystä valituksesta huolimatta.

Rakentaminen & kiinteistöt
Kauhavan koulukeskuksen purku.
Jarkko Heikkinen / Yle

Kauhavan koulukeskuksen rakentaminen aloitetaan pikavauhdilla pitkän odottelun jälkeen. Markkinaoikeus on antanut väliaikaisen päätöksen koulukeskuksen sähköurakasta tehtyyn valitukseen. Se sallii kaupunginhallituksen aikoinaan tekemän hankintapäätöksen täytäntöönpanon eli koulun rakennustyöt voidaan aloittaa. Markkinaoikeus toteaa päätöksen perusteluissa, että täytäntöönpanon estymisestä aiheutuu enemmän haittaa kuin etua.

Päätös otettiin Kauhavalla tyytyväisenä vastaan, sillä koululaiset ovat olleet väistötiloissa jo pitkään.

– Tätä on odotettu ja toivottu. Koulukeskus on ollut tyhjillään jo kolme vuotta ja koulua käydään kolmissa eri tiloissa. Oppilaiden siirtymistä päivän aikana pisteestä toiseen on paljon ja sen toivotaan loppuvan, sanoo Kauhavan hallintojohtaja Liisa Salo.

Koulua käydään tällä hetkellä Yrittäjäopiston tiloissa ja keskustan koululla. Myös entisen lentosotakoulun alueella on joitakin toimintoja.

Uuden koulukeskuksen rakennustyöt aiotaan aloittaa nopeasti. Hallintojohtaja Liisa Salon mukaan urakkasopimukset allekirjoitetaan nyt nopeasti ja työt pääsevät käyntiin jo lähiviikkojen aikana.

– Rakentamiseen tarvitaan 2 vuotta, mutta toivottavasti elokuussa 2020 pääsemme aloittamaan lukuvuoden uudessa koulukeskuksessa, Salo toteaa.

Vanhan koulukeskus päädyttiin purkamaan vakavien sisäongelmien takia. Se oli rakennettu vuonna 1983.