Kälviän tulipalo herätti auttamishalun: kotinsa menettänyt vauva sai uuden vaatevaraston tunnissa

Perjantainen tulipalo Kälviällä Kokkolassa herätti vapaaehtoiset. Myös seurakunta avasi tilan, johon voi viedä lahjoituksia kaikille tulipalosta kärsineille.

tulipalot
Tulipalossa kotinsa menettäneelle vauvaperheelle on kertynyt muutamassa tunnissa hurjasti tarvittavia vaatteita ja tavaroita.
Tulipalossa kotinsa menettäneelle vauvaperheelle on kertynyt muutamassa tunnissa hurjasti tarvittavia vaatteita ja tavaroita.Salla Kronbäck

Kahdeksan asunnon asukkaat menettivät kotinsa tulipalossa Kokkolan Kälviällä perjantaina. Talossa asuneelle neliviikkoisen vauvan perheelle alettiin heti kerätä vaatteita ja muita tarvikkeita. Vapaaehtoisia lahjoittajia löytyi jo tunnissa niin paljon, että keräyksessä otettiin aikalisä.

Koossa on jo vauvan vaatetta ja tarvikkeita vaunuja myöten, ja myös vanhemmille on kertynyt vaatetta. Kyselyjä huonekalujen ja muun irtaimiston tarpeesta on myös tullut heti aamusta.

– Nyt inventoidaan, mitä kaikkea on tulossa. Tärkeintä on nyt tavoittaa perhe, jotta saadaan tietää, mille on tarvetta ja mitä heillä on toiveissa, sanoi ajatuksen äiti Salla Kronbäck aamupäivällä.

Tulipalo sai alkunsa yhdestä asunnosta ja levisi yläpohjan kautta muihin asuntoihin. Kaikki kärsivät eriasteisia vaurioita.

Tulessa oleva rivitalo.
Kalle Niskala / Yle

Seurakunta vastaanottaa aikuisten tavaraa

Myös muille kotinsa menettäneille halutaan lahjoittaa tavaraa. Kälviän seurakunta avasi siksi tilan, johon voi viedä lahjoituksia. Ovet ovat auki Lähimmäisen kamarin vieressä Kälviäntiellä perjantaina kello 21 asti, lauantaina ja sunnuntaina kello 9–16 ja ensi viikolla kello 10–16.

Tarvetta on aikuisten ja iäkkäämpien vaatteille ja kodintarvikkeille. Huonekaluja lahjoittavat taas voivat ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään.

Kaikki asukkaat ovat saaneet hätämajoituspaikan

Salla Kronbäck käynnisti keräyksen laittamalla tiedon siitä Facebookin Mammat-ryhmään, jossa on aktiivinen. Kronbäck oli varma, että apu löytyy sitä kautta.

– Tällaista osasi odottaakin, ei ole ensimmäinen kerta kun tätä tehdään. Tiedän Mammat-ryhmän voiman, koska olen ollut monessa hyväntekeväisyystempauksessa mukana. Se on pettämätön voima! kehuu Kronbäck.

Rivitalossa asuu pääasiassa aikuisia, joukossa myös ikäihmisiä. Heillekin kertynee samassa keräyksessä kodintarvikkeita ja huonekaluja, uskoo Kronbäck.

Lahjoituksia haetaan ja lajitellaan vapaaehtoisvoimin. Mammojen keskuudesta on tullut tarjouksia esimerkiksi säilytystilasta.

– Äitien yhteisössä pienen lapsen herättää kaikissa suojeluvaiston. Mammoihin voi luottaa, sanoo Kronbäck.

Tulessa oleva rivitalo.
Kalle Niskala / Yle

LUE MYÖS:

"Lohduton näky, ihmisiltä meni ihan kaikki" – tuli levisi rivitalon kaikkiin kahdeksaan asuntoon Kokkolassa

Kaikki kahdeksan asuntoa vaurioituivat rivitalon palossa Kokkolassa