Myös keskusta vaatii selvitystä Porin kuuntelujupakasta – ryhmä harkitsee oikeustoimia

Aiemmin perussuomalaiset ovat vaatineet, että Krista Kiurun (sd.) puhelinkuuntelusta tehdään riippumaton selvitys.

Krista Kiuru
Krista Kiuru
Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.)Kati Rantala / Yle

Keskustan Porin-valtuustoryhmä vaatii selvitystä Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) toiminnasta.

Kiuru osallistui talvella useisiin Porin kaupunginhallituksen kokouksiin puhelimen välityksellä niin, että useat kaupunginhallituksen jäsenet eivät tienneet asiasta. Kiurulla on läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa, mutta ongelmana pidetään sitä, ettei puhelinläsnäolosta kerrottu niin, että kaikki paikallaolleet olisivat tienneet asiasta.

– Avoimen selvityksen kautta luottamus on palautettavissa. Keskeinen rooli luottamuksen palauttamisessa on SDP:lla. Sen on viikonlopun aikana tehtävä johtopäätökset ja ilmoitettava toimenpiteistä, joka mahdollistavat paluun normaaliin päätöksentekoon, ryhmä toteaa.

Jatkotoimia luvassa?

Keskustan valtuustoryhmä vaatii, että SDP kertoo kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina, mihin toimenpiteisiin puolue ryhtyy.

– Keskustan valtuustoryhmä arvioi hallinnollisia tai oikeudellisia jatkotoimenpiteitä maanantai-iltana pidettävässä kokouksessa.

Aiemmin selvitystä on vaatinut perussuomalaisten valtuustoryhmä. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen on todennut, että hän ei aio tuoda asiaa kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos jokin poliittinen ryhmä ei tee asiasta virallista pyyntöä kaupunginhallitukselle.