Harkimon ja Jungnerin Liike Nyt julkistetaan lauantaina

Yle Uutisten tietojen mukaan hanke on jo niin pitkällä, että esimerkiksi sen verkkosivusto on valmiina.

Hjallis Harkimo
Harry Harkimo tiedotustilaisuudessa eduskunnan valtiosalissa Helsingissä
Harry Harkimo tiedotustilaisuudessa eduskunnan valtiosalissa Helsingissä torstaina.Jarno Kuusinen / AOP

Torstaina kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo on Ylen TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina klo 10.05. Harkimon odotetaan tuolloin kertovan uuden poliittisen liikkeen syistä ja tavoitteista.

Tiettävästi Liike Nyt -nimellä kulkevan organisaation verkkosivut on tarkoitus julkistaa heti sen jälkeen, kun Harkimo on kertonut asiasta.

Kokoomus: Harkimo ei enää kuulu ryhmään

Kokoomuksen eduskuntaryhmä vahvisti eduskunnan keskuskanslialle perjantaiaamuna, ettei kansanedustaja Harry Harkimo kuulu enää kokoomuksen ryhmään. Perjantaina iltapäivällä eduskunnan keskuskanslialla ei ollut vielä tietoa, perustaako Harkimo oman eduskuntaryhmän. Yksi kansanedustaja voi jatkaa yksittäisenä edustajana tai halutessaan perustaa yhden edustajan eduskuntaryhmän.

Ykkösaamussa myös Jungnerin haastattelu

Myös viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner on Ylen TV1:n Ykkösaamun haastateltavana lauantaina. Haastattelussa Jungner kertoo omista tavoitteistaan uudelle liikkeelle.

Jungner toimi SDP:n puoluesihteerina 2010-2012 ja kansanedustajana 2011-2015. Sitä ennen Jungner oli muun muassa Yleisradion toimitusjohtaja ja pääministeri Paavo Lipposen (SDP) erityisavustaja.

Lue myös:

Ilta-Sanomat: Harkimo perustamassa Liike Nyt ry -nimistä yhdistystä

Politiikan toimittaja Pekka Ervasti: Harkimon lähtö voi viedä kokoomukselta pääministerin paikan

Harkimo eroaa kokoomuksesta: "Olen keskustellut Orpon kanssa ehkä kaksi minuuttia vuoden aikana"– Yle seurasi hetki hetkeltä

Pelimies Harkimo innostuu riskinotosta, mutta ei siedä jahkailua