Avicii on poissa – näin häntä on muistettu

Ruotsalaista huippu-dj:tä ja musiikkituottajaa Aviciita on muistettu erityisesti sosiaalisessa mediassa mutta myös kotimaan ja ulkomaan mediassa.

Kuva: Björn Lindgren / EPA

Ruotsalainen elektronisen tanssimusiikin taiteilija ja DJ Avicii kuoli 28-vuotiaana Muscatissa, Omanissa. Oikealta nimeltään Tim Bergling oli yksi elektronisen tanssimusiikin (EDM) suurimmista tähdistä Euroopassa.

Uutiset hänen kuolemastaan järkyttivät EDM-yhteisöä ja faneja, varsinkin Euroopassa, missä hän oli suosittu esiintyjä festivaaleilla ja tanssiklubeilla. Aviciita on muistettu erityisesti sosiaalisessa mediassa mutta myös kotimaan ja ulkomaan eri tiedotusvälineissä.

Muisteluja ja osanottoja tähdiltä ja kollegoilta

Supertähti Madonna on yksi monista surijoista. Hän kirjoitti Instagramissa: "Niin surullista...niin traagista. Hyvästi, rakas, suloinen Tim".

Laulaja Rita Ora kirjoittaa, ettei hänellä ole sanoja. Hän muistelee yhteistyötään Aviciin kanssa Lonely Together -biisiä tehdessä ja kertoo heidän keskustelleen juuri eilen. Ora ottaa osaa omaisten suruun ja toivoo, että Avicii lepää rauhassa. Oran mielestä Avicii poistui liian varhain ja hän itse kokee olevansa lohduton.

DJ-tähti David Guetta muistelee ystävänsä ja kollegansa Twitterissä: "Jotain todella kauheaa on tapahtunut. Olemme menettäneet lämminsydämisen ystävän ja maailma on menettänyt uskomattoman lahjakkaan muusikon... Lepää rauhassa Avicii." Lisäksi Guetta kiittää kauniista melodioista, studiossa jaetuista hetkistä, yhteissoitosta ja ystävyydestä.

Brittiläinen DJ Calvin Harris kirjoittaa Aviciista, että hän oli kaunis sielu, intohimoinen ja erittäin lahjakas, jolla olisi ollut paljon tehtävää. Hän kirjoitti myös muistavansa hänen perhettä ja toivotti Jumalan siunausta Timille.

Muistoja Aviciista poliitikoista prinssiin

Ruotsin pääministeri Stefan Lövfen kommentoi Svenska Dagbladetissa (siirryt toiseen palveluun), että Avicii oli yksi nykyajan Ruotisn suurimmista muusikoista.

Ruotsin prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla oliläheiset välit supertähteen, joka soitti heidän häissään, kirjoittaaAftonbladet (siirryt toiseen palveluun). He ilmoittivat olevansa erittäin surullisia saadessaan tiedonpoismenosta. Pari kommentoi olevansa kiitollisia siitä, että he saivat tuntea TimBerglingen. Pariskunta kommentoi, että hän teki heidän häistäänunohtumattoman hämmästyttävällä musiikillaan. He lähettivät lämpimät ajatuksethänen perheelleen.

Fanit muistivat Aviciita somessa

Fanit muistelevat myös lämmöllä edesmennyttä. CR twiittaa Aviciin sanomaa: eräänä päivänä jätät tämän maailman taaksesi, elä elämäsi niin, että sinut muistetaan.

Simon Scheerens twiittaa, Aviciin musiikki ja luovuus innoittivat miljoonia. Lepää rauhassa. #Avicii #RIP

Lue myös: