Lähteet Telegraphille: Britannian hermomyrkkyiskun pääepäillyt tunnistettu

Lehden mukaan epäiltyjen uskotaan olevan nyt Venäjällä.

Suojapukuihin pukeutuneet sotilaat avustivat poliisia Salisburyn murhatutkinnassa 11. maaliskuuta. Kuva: Neil Hall / EPA

Brittilehti Telegraphin (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan poliisi ja tiedustelupalvelut uskovat tunnistaneensa Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun pääepäillyt. Epäiltyjen uskotaan olevan nyt Venäjällä.

Lehden tietojen mukaan Britanniaan tulleiden ja Britanniasta lähteneiden lentojen tutkinta on nostanut esille tiettyjä nimiä Skripalien salamurhaa yrittäneiden etsinnässä. Poliisi on myös tutkinut valvontakameramateriaaleja ja käynyt läpi autojen rekisterikilven tunnistuskameroita.

Venäläinen ex-agentti Sergei Skripal ja hänen Julija-tyttärensä löydettiin maaliskuussa myrkytettyinä puistosta Salisburyssa. Iskusta on syytetty Venäjää. Venäjä on kiistänyt syytökset.

Skripalien myrkytystä kentällä tutkivat poliisit ja sotilaat ovat suojanneet itsensä suojavarustein. Kuvassa sotilaita Salisburyssa. Kuva: Neil Hall / EPA

Myrkkyisku käynnisti laajan diplomaattisen kriisin. Yli 20 maata on karkottanut sen seurauksena venäläisdiplomaatteja.

Sergei Skripal oli tiedustelueversti, joka vakoili 1990-luvulta lähtien Britannian tiedustelupalvelulle. Julija Skripal on jo päässyt sairaalasta, mutta hänen isänsä on kerrottu edelleen olevan sairaalahoidossa.

Lue myös: