Japani ei ole tyytyväinen Pohjois-Korean ilmoitukseen

Japanin mielestä Pohjois-Korea ei maininnut "lyhyen kantaman ja keskikokoisten ballististen ohjusten hylkäämistä".

Pohjois-Korea
Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera.
Japanin puolustusministeri Itsunori Onodera syyskuussa.Franck Robichon / EPA

Japani ei ole tyytyväinen Pohjois-Korean lupaukseen pysäyttää ydinkokeita ja mannertenvälisiä ohjuksia, kirjoittaa uutistoimisto AFP. Japani ei pidä Pohjois-Korean toimia riittävinä.

Maan puolustusministeri kommentoi lauantaina varoittaen, että Tokio jatkaa täysimääräistä painostustaan Pjongjangin suuntaan.

– Emme voi olla tyytyväisiä, puolustusministeri Itsunori Onodera kertoi toimittajille sanoen, että Pohjois-Korea ei maininnut "lyhyen kantaman ja keskikokoisten ballististen ohjusten" hylkäämistä. Hän lisäsi, että Japani ei muuta politiikkaansa painostaa Pyongyangia "joukkotuhoaseiden, ydinaseiden ja ohjusten" lopulliseen hylkäämiseen.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi lauantaina, että hänen maansa keskeyttää ydinkokeet ja mannertenväliset ohjukset.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Etelä-Korea ja Kiina suhtautuvat myönteisesti ilmoitukseen. Pjongjangin julistus, jota Washingtonissa on pitkään edellytetty, tuli vajaa viikko ennen kuin Kim tapaa Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin ja myöhemmin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin.

Lue myös:

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un lopettaa ydinkokeet