Harkimo vahvisti: Liike Nyt on perustettu, mukana muun muassa Mikael Jungner ja Tuomas Enbuske – ei välttämättä aseta ehdokkaita vaaleihin

Harkimon mukaan liikkeellä halutaan tuoda politiikkaan muun muassa näkyvyyttä ja uusia toimintatapoja.

Hjallis Harkimo
Harry Harkimo TV1:n Ykkösaamun vieraana 21. huhtikuuta.
Hjallis Harkimo kertoi Ykkösaamussa uuden poliittiseen liikkeen perustamisesta.

Kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo vahvistaa Ylelle, että uusi poliittinen liike, Liike Nyt (siirryt toiseen palveluun) on perustettu. Harkimo kertoi asiasta lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Kovin paljon konkretiaa ei liikkeen sisällöstä vielä tiedetä.

Sitoutumattoman liikkeen perustajat ovat Harkimon lisäksi SDP:n entinen kansanedustaja, nykyään viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana toimiva Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, toimittaja Tuomas Enbuske, kasvuyritystapahtuma Slushin perustajana tunnettu Helene Auramo, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja viestinnän ammattilainen Sarian Antila.

Harkimo toimii liikkeen puheenjohtajana. Liikettä rahoittavat tällä hetkellä sen perustajat.

Harkimon mukaan liikkeellä halutaan tuoda politiikkaan muun muassa näkyvyyttä ja uusia toimintatapoja. Tämä tapahtuu liikkeen nettisivujen mukaan luomalla tekninen alusta avoimelle keskustelulle.

Liike kertoo haluavansa antaa kaikille mahdollisuuden äänestää tärkeistä päätöksistä. He eivät kuitenkaan kerro tarkemmin, miten tämä tapahtuu.

Liike kertoo olevansa avoin kaikille aidosti päätöksenteon muuttamisesta kiinnostuneille, myös puolueiden jäsenille. Liikkeeseen ei kuitenkaan ole pyydetty mukaan yhtään kansanedustajaa, Harkimo kertoo.

Harry Harkimo TV1:n Ykkösaamun vieraana 21. huhtikuuta.
Elina Bäckman / Yle

Mikael Jungner sanoi Ykkösaamussa, että liike ei tunnusta väriä eikä se halua olla puolue. Liike ei mahdollisesti edes aseta ehdokkaita vaaleihin.

– Jos meistä joskus tulee sellainen, että me halutaan kansanedustajaehdokkaita, niin silloin tietysti harkitsen että lähdenkö mukaan vai en. Olen koko ajan sanonut että mietin sitä asiaa vielä, sanoi Harkimo Ykkösaamussa.

Liikkeen nettisivuilla kerrotaan, että se kannattaa muun muassa reilua markkinataloutta. Liikkeen mukaan myös jokaisesta ihmisestä on pidettävä huolta ja ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Harkimo kiisti, että Liike Nyt olisi oikeistoliberaali.

– Jos olisin oikeistoliberaali, olisin jäänyt kokoomukseen, Harkimo sanoi.

Lue myös:

Harkimo luopuu Jokereista ennen ensi kautta – "Nyt on oikea aika irtautua"