Ruotsin tv: Omanin poliisi vaitonainen Aviciin kuolemasta – "Tiedämme mitä tapahtui"

Omanin pääkaupungin Muscatin poliisi sanoo SVT:lle, ettei julkista tietoja medialle. 28-vuotias ruotsalainen dj–tuottaja löytyi kuolleena Omanissa perjantaina.

DJ Avicii keikalla Lissabonissa toukokuussa 2016. Kuva: Jose Sena Goulao / EPA

Fanit, ystävät ja yhteistyökumppanit surevat laajalti ruotsalaistähti Aviciin kuolemaa. Aviciin tiedottaja kertoi perjantaina 28-vuotiaan dj–tuottajan löytyneen kuolleena Omanin pääkaupungista Muscatista, mutta hänen kuolinsyystään ei ole toistaiseksi kerrottu tietoa julkisuuteen.

Paikallisesta poliisista kerrotaan Ruotsin televisiolle SVT:lle (siirryt toiseen palveluun), että poliisilla on tarvittavat tiedot tapauksesta.

– Tiedämme, mitä tapahtui, mutta emme julkista tietoja medialle, Muscatin poliisin edustaja sanoi SVT:n mukaan.

Samansuuntaisen vastauksen Omanista on saanut Aftonbladet-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi ei epäile rikosta

SVT kertoo, että Omanin poliisi ei epäile asiassa rikosta, ja poliisin osalta asia on loppuunkäsitelty. Ruotsin ulkoministeriö taas kertoo ruotsalaisviestimille olevansa tietoinen kolmikymppisen ruotsalaismiehen kuolemasta Omanissa, mutta ei kommentoi asiaa juuri enempää.

New York Times -lehden mukaan Aviciin yhdysvaltalainen agentti Diana Baron kertoo tähden olleen Omanissa tapaamassa ystäviään. Muscatissa sijaitseva hotelli on julkaissut muutama päivä sitten Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun) kuvan hotellissa vierailevasta Aviciista.

Kuvassa myös poseeraava dj Maitrai Joshi kertoo norjalaiselle VG-lehdelle (siirryt toiseen palveluun) olevansa järkyttynyt Aviciin kuolemasta.

– En voi käsittää, mitä on voinut tapahtua. Hän oli täysin kunnossa ja iloinen, Maitrai Joshi sanoo VG:n mukaan.

Samaisen hotellin johto kertoi Instagramissa lauantaiaamuna saaneensa valtavan määrän tiedusteluja tapaukseen liittyen ja totesi, ettei voi kertoa vieraiden yksityisasioista. Hotelli kertoo kuitenkin Aviciin olleen hyväntuulinen ja ystävällinen.

Ruotsalaiset fanit järjestävät iltapäivällä Tukholmassa Sergelin torilla hiljaisen hetken Aviciin muistoksi. SVT aikoo välittää tapahtuman suorana verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta: