1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Macron tapaa Trumpin, poliisin tietoon liki 800 vainoamistapausta ja Suomessa uusi oleskelulupa käyttöön

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna Trumpin valtiovierailun aikana Pariisissa 13. heinäkuuta 2017.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvattuna Trumpin valtiovierailun aikana Pariisissa 13. heinäkuuta 2017.AOP

Macron vierailee Yhdysvalloissa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vierailee alkuviikosta Yhdysvalloissa. Hän aloittaa kaksipäiväisen vierailunsa tänään tapaamalla presidentti Donald Trumpin Valkoisessa talossa. Presidenttien tapaamisessa käsitellään Iranin ydinsopimuksen kohtaloa. Macron sanoi sunnuntaina, ettei hänellä ole varasuunnitelmaa, jos Iranin ydinsopimus kaatuu.

Selvitimme, millaista vainoaminen Suomessa on

Poliisin tietoon tuli viime vuonna lähes 800 vainoamistapausta Suomessa. Tämä on vasta jäävuoren huippu. Tosiasiassa moni ei uskalla ilmoittaa vainoamisesta, koska on saattanut kärsiä jo vuosikausia piinaavasta tilanteesta. Asiantuntijoiden mukaan on mitä järjettömimpiä tapoja vainota. Kriminalisointi puree asiantuntijan arvion mukaan vain joka kolmanteen tapaukseen.

Vainoaminen
Henry Lämsä / Yle

Suomi haluaa mukaan kilpailemaan kasvuyrityksistä – avuksi on otettu uusi oleskelulupa

Suomi on ottanut käyttöön uuden oleskeluluvan houkutellakseen kasvuyrittäjiä Suomeen. Puolenkymmentä liiketoiminnan arviointihakemusta on tullut, mutta lupaa ei ole saanut vielä kukaan. Samaan aikaan Maahanmuuttovirasto on tiukentanut linjaansa turvapaikanhakijoiden oleskelulupien kohdalla.

Natalia Rincón toimitusjohtaja Chaos architects
Natalia Rincón, Bishnu Rana ja Olli Jokinen työskentelevät CHAOS architects -start upille. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Maria 01 -kasvuyrityskeskuksessa.Markku Pitkänen / Yle

Sadan miljoonan euron huijauksen tehnyt pankkiiri neuvoo nuoria: Älä usko aina pomoa

Suomalainen Alexis Stenfors aiheutti brittiläiselle investointipankille satojen miljoonien eurojen tappiot vilpillisellä johdannaiskaupallaan vuonna 2009. Hän opettaa nykyisin rahoitusalaa Portsmouthissa ja keskustelee moraalista opiskelijoiden kanssa. Omaa huijaustaan hän kertoo katuvansa syvästi. Lue lisää Ylen Kova talous -jutusta.

Alexis Stenfors
Alexis StenforsYle

Viikko alkaa poutaisena

Maanantaina säärintama sateineen lähestyy Suomea lännestä. Sadekuuroja tulee päivän mittaan länsirannikolla. Suurimmassa osassa maata viikko alkaa kuitenkin poutaisena, idässä ja pohjoisessa on osin selkeääkin. Yö on melko kylmä ja pakkasta voi olla eteläisintä Suomea myöten. Lue lisää säätietoja täältä.

Sääennuste maanantaille 23. huhtikuuta.
Sääennuste maanantaille 23. huhtikuuta.Yle
Lue seuraavaksi