Porin vihreiltä tuki Krista Kiurulle

Valtuuston keskusta- ja oikeistoryhmissä on halua saada Krista Kiuru (sd.) erotetuksi Porin valtuuston puheenjohtajan paikalta.

Vihreä liitto
Anne Liinamaa (vihr.) Porin valtuustossa, taustalla Kaarina Ranne (keskellä, vihr.)
Porin vihreät tukevat valtuuston puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.). Kuvassa vihreiden Anne Liinamaa (edessä) ja Kaarina Ranne (Liinamaan takana) sekä Laura Pullinen (Ranteesta oikealla).Antti Laakso / Yle

Porin vihreä valtuustoryhmä asettuu tukemaan erottamisvaatimusten kohteeksi joutunutta kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.).

Yle kertoi sunnuntaina, että valtuuston keskusta- ja oikeistoryhmissä katsotaan, että Kiuru on menettänyt luottamuksensa ja että tämän pitäisi erota valtuuston puheenjohtajan paikalta. Ryhmistä on annettu sosiaalidemokraateille huomiseen maanantaihin asti aikaa tehdä johtopäätöksiä.

Tärkeä tuki Kiurulle

Porin valtuustossa SDP:llä, vasemmistoliitolla ja vihreillä on paikoista enemmistö. Näin ollen vihreiden kannanotto on Kiurun jatkon kannalta merkittävä.

Vihreät korostavat, että Porissa on pidettävä kiinni hyvän hallinnon periaatteista ja luotava mallit etäosallistumiselle päätöksentekoelinten kokouksissa. Ryhmä viittaa porvarit suututtaneeseen järjestelyyn, jossa Kiuru on ollut läsnä kaupunginhallituksen kokouksissa puhelimen välityksellä niin, että kokouksen osallistujista suurin osa ei ole tiennyt puhelinkuuntelusta.

Kädenväännöstä asiakysymyksiin?

Vihreä ryhmä pitää valitettavana, että Porin poliittinen elämä on viime aikoina kärjistynyt vasemmiston ja oikeiston väliseksi kädenväännöksi.

– Valtaisa julkinen keskustelu ei romuta luottamusta pelkästään yhteen poliitiikkoon, vaan koko päätöksentekojärjestelmää kohtaan, ryhmä toteaa lausunnossaan.

Käynnissä olevan kiistelyn sijasta vihreät kehottavat porilaisia poliitikkoja keskitymään asiakysymyksiin. He nostavat esille maksuttoman varhaiskasvatuksen edistämisen, josta on jo sovittu valtuuston enemmistön muodostamassa Pori-sopimuksessa.