Riihimäkeläismiehelle pitkä vankeustuomio naisen taposta – rikostovereille lievempiä tuomioita

Päätekijälle tuomittiin yhdeksän vuotta vankeutta taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

tappo
Poliisi
Petteri Paalasmaa / AOP

Hyvinkään käräjäoikeus on tänään antanut tuomionsa riihimäkeläisnaisen taposta ja ruumiin kätkemisestä. Alle nelikymppinen riihimäkeläismies tuomittiin taposta ja hautarauhan rikkomisesta 9 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan asianomistajille erilaisia korvauksia ja kuluja lähes 25 000 euroa. Mies passitetaan suorittamaan rangaistustaan Jokelan vankilaan.

Riihimäkeläismies löi naista päähän ja kuristi naisen Riihimäellä yksityisasunnossa viime marraskuussa. Mies tunnusti teon myöhemmin poliisikuulusteluissa.

Surman jälkeen tuomittu ja kolme muuta miestä kuljettivat ruumiin Viitasaarelle erään mökin ulkovarastolle. Miehet palasivat mökille myöhemmin ja siirsivät ja hautasivat ruumiin maastoon metsäautotien kääntöpaikan läheisyyteen.

Kolmelle muulle tuomioita

Kolme muuta miestä tuomittiin hautarauhan rikkomisesta ja yksi lisäksi myös rikoksentekijän suojelemisesta. Yksi miehistä sai hautarauhan rikkomisesta tuomioksi 70 päiväsakkoa eli 420 euroa. Hän on ollut vangittuna 15.–29. joulukuuta 2017 eli maksettavaa jää 150 euroa.

Toisen miehen syyte rikoksentekijän suojelemisesta hylättiin. Hänet tuomittiin hautarauhan rikkomisesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Kolmas miehistä tuomittiin hautarauhan rikkomisesta ja rikoksentekijän suojelemisesta yhteensä 65 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siihen voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen.