Näyttelijä Liisa Paatso on kuollut

Paatso oli monipuolinen esiintyjä, joka aloitti jo lapsena tanssijana ja urakoi rooleja teatterissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa.

kulttuuri
Näyttelijä Liisa Paatso vuonna 1970.
Näyttelijä Liisa Paatso vuonna 1970.Kalle Kultala

Tuntumaa näyttämöön Liisa Paatso sai jo lapsena Airi Säilän balettikoulussa. Myöhemmin hän tanssi myös revyyteatteri Punaisessa Myllyssä mm. Kristiina ja Riitta Elstelän rinnalla.

Ensimmäisen pitkä teatterikiinnityksen Liisa Paatso sai Turun kaupunginteatteriin 1960-luvun puolessavälissä. Turun lisäksi hän näytteli Tampereen Teatterissa, Ahaa- teatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa.

tietoisku vuodelta 1976 kotimaan matkailusta - näyttelijänä Liisa Paatso

1990-luvulla Paatso oli mukana perustamassa Komediateatteri Arenaa, joka toimii nykyään nimellä Suomen Komediateatteri. Teatteria johti yli kymmenen vuotta elokuvaohjaajanakin tunnettu Ere Kokkonen.

Kokkosen kanssa oli aiemmin syntynyt elokuvia. Elokuvissa Paatso hullutteli muun muassa Uuno Turhapuron ja Vääpeli Körmyn seurassa. Tv-draama vei usein vakavampiin aiheisiin.

Kesä kartsalla -sarja, 1982

Tv-sarjojen kautta suomalaisten olohuoneisiin

Yksi Liisa Paatson muistetuimmista rooleista television puolella oli Raija Orasen käsikirjoittama menestyssarja Puhtaat valkeat lakanat. MTV3:n sarjaa seurasi parhaimmillaan jopa miljoona suomalaista viikoittain. Paatso esitti sarjassa Mirjam Nuutista.

Ennen eläköitymistään hänet nähtiin muun muassa tv-sarjoissa Tappajan näköinen mies ja Maailma on valmis.

Aktiivisesti free-näyttelijöiden etuuksia ajaneelle Liisa Paatsolle myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2015.

Liisa Paatson ensimmäinen aviomies oli näyttelijä Ilari Paatso, jonka kanssa hänellä on niin ikään näyttelijänä tunnettu tytär, Rinna Paatso.

Meille tulee vauva - Liisa ja Rinna Paatso näyttelevät vauvaperheen elämästä kertovassa sarjassa, 1978

Myöhemmin Paatso meni naimisiin muusikko ja säveltäjä Olli Ahvenlahden kanssa. Myös heidän liitossaan syntyi tytär.¨

Eläkkeelläkään Liisa Paatso ei jäänyt toimettomaksi vaan perusti Espanjan Torreviejaan siellä elävien ja matkailevien suomalaisten kohtauspaikaksi teatteriravintola Rattotallin.

Liisa Paatson kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Paatso oli kuollessaan 72-vuotias.