Vesitorni taas täynnä ja vedenjakelu toimii Forssassa

Viikonvaihteessa Forssan runkovesijohtoihin tuli kaksi murtumaa. Lamminrannan ja Pispanmäen vuodot selvitettiin yleisövihjeiden pohjalta nopeasti viikonvaihteessa.

Forssa
Vettä vesihanasta lasketaan juomalasiin.
Antti Heikinmatti / Yle

Viikonvaihteen 21.–23. huhtikuuta vuotojen takia Forssan kaupungin vesisäiliö ehti tyhjentyä puhtaasta vedestä jo kolmanneksella eli kolmatta metriä. Vuotokohdat verkostossa ovat olleet Forssassa Pispanmäessä ja Lamminrannassa.

Maanantaina korjaustyö etenivät runkojohdolla nopeasti. Työpäällikkö Jarno Viitanen pääseekin kertomaan tyytyväisenä, että torni on täynnä ja vesi laadukasta taas.

– Sunnuntain aikana tuli ilmoituksia ruskeasta vedestä. Tänään maanantaina valituksia ei kuitenkaan ole tullut enää yhtään, kertoo työpäällikkö Viitanen Forssan vesihuoltolaitokselta.

Kaupunkilaiset apuna vian etsinnässä

Forssan Vesihuoltolaitos lähetti sunnuntaina illalla noin kello 21.50 tekstiviestitiedotteen Forssan alueelle. Viestissä tilanteesta kerrottiin ja pyydettiin yleisöltä apua vuodon löytämiseksi.

Tekstiviestin lähettämisen jälkeen vesihuoltolaitoksen päivystykseen saatiin pyydetysti vihjeitä ja niiden avulla löydettiin suuri vesivuoto Ahlströminkadulta Pispanmäestä noin kello 22.30.

Yleisövihjeiden perusteella löydettiin myös pienempi vesivuoto Notkokadulta Lamminrannasta. Tekstiviestissä vesihuoltolaitos ilmoitti aloittavansa verkoston varmuusklooraamisen. Kloorausta ei kuitenkaan tarvittu eikä veteen ole tullut sivumakuja.

Forssan vesitorni ja verkosto ehtivät vuotaa viikonvaihteessa runsaan vuorokauden ajan. Paineenvaihtelu aiheutti myös ruosteen liikkumista verkostossa. Sunnuntaina asiakkaille suositeltiin tästä syystä veden juoksuttamista hanoista.