1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tieliikennekäyttäytyminen

Valtuutettu rikkoi taksin sivupeilin, taksikuski lähti perään ja valtuutettu lensi katuun – Poliisi tutkii erikoista tapausta

Tamperelaista valtuutettua epäillään vahingonteosta, kuljettajaa puolestaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tieliikennekäyttäytyminen
Kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.)
Kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi kertoi itse tapahtumista sosiaalisessa mediassa.Jussi Mansikka / Yle

Erikoinen liikenneraivo on johtanut kahteen poliisitutkintaan Tampereella.

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr.) rikkoi taksin sivupeilin sunnuntaina puolenyön jälkeen, kun taksi oli pysähtynyt keskelle kevyenliikenteenväylää Tampereen keskustassa. Taksinkuljettaja lähti Suoniemen perään sillä seurauksella, että Suoniemi törmäsi taksiin ja lensi katuun.

Sisä-Suomen poliisin mukaan asiasta on tehty rikosilmoitus. Tutkinnanjohtaja Jussi Pilviö kertoo, että pyöräilijää epäillään vahingonteosta ja taksinkuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Molemmista rikoksista voi tulla sakkoja.

Suoniemi kertoi tapauksesta itse Facebookissa, mutta hän poisti myöhemmin kirjoituksen.

Valtuutettu kertoi halunneensa antaa opetuksen väärin pysäköineelle taksille. Hänen mukaansa peilin rikkoutuminen oli vahinko, jota hän ei huomannut.

Taksinkuljettaja lähti Suoniemen perään, jolloin Suoniemi törmäsi taksiin ja lensi katuun. Poliisin mukaan ambulanssi kävi paikalla.

Juhana Suoniemi ei halua kommentoida tapahtumaa enää maanantaina. Hän haluaa antaa tutkintarauhan poliisille.

Suoniemi kommentoi Facebookissa asiaa heti yöllä.

– Oli melkoisen älytön tunnelma, kun tajusin, että minut on käytännössä juuri yritetty tappaa, tai ei varmaan oikeasti tappaa, mutta on ollut pakko olla sellainen ymmärrys, että vahinko voi olla vakava. Taksikuski painoi omaa hätänappiaan ja ohikulkijat soittivat paikalle poliisin. Lukuisat todistajat todistivat, että taksikuskin toimi oli käytännössä yliajo, kosto. Itse olen poliisille myöntänyt läpsäisseeni väärin keskellä pyörätietä seisseen taksin peiliin. Korvaan totta kai aiheuttamani vahingon, Suoniemi kirjoitti Facebookissa.

Kumpaakaan osapuolta ei ole vielä kuulusteltu.

Seuraamukset eivät ole vielä tiedossa

Tampereen Aluetaksin toimitusjohtaja Helvi Liukkaala kertoo, että taksinkuljettajan kanssa on puhuttu. Kuljettaja ei ollut halunnut sanoa juuri mitään. Mahdollisista seuraamuksista ei ole vielä tietoa.

– Haluamme kuulla molempia osapuolia ennen kuin tehdään johtopäätöksiä, Liukkaala sanoo.

Pilviö kertoo, että liikenneraivoa tulee poliisin tietoon aika ajoin.

– Kyllähän tällaista rattiraivoa esiintyy. Mutta usein ei tiedetä kuskin henkilöllisyyttä. Ei ole rekisterinumeroa tai muuta. Välillä tullaan ulos autostakin huutamaan.

Tilastoja asiasta ei ole, mutta taksikuskit sekä näkevät että ovat osallisena liikennekolareissa. Tämä johtuu Pilviön mukaan siitä, että he ajavat paljon.

– Taksikuskit ovat ihmisiä. Välillä he ovat saamassa ja välillä antamassa, Pilviö kertoo.

Lue seuraavaksi