Pormestari sai pinkin paidan – valtuutetut haluavat pinkin mukaan ratikan värivaihtoehtoihin

Tampereen valtuustosalin lehterillä oli maanantaina kymmenkunta pinkkiin pukeutunutta tamperelaista. Vaatetuksella haluttiin pinkki mukaan ratikan värivaihtoehtoihin.

raitioliikenne
Valtuutetut luovuttivat pinkki ratikka -paidan pormestarille ja valtuuston puheenjohtajalle.
Minna Minkkinen, Sanna Marin, Lauri Lyly, Anna-Kaisa Ikonen ja Jaakko Mustakallio poseeraavat sulassa sovussa pinkkiä ratikkaa ajavien t-paitojen kera.Elina Nieminen / Yle

Pormestari Lauri Lyly (sd.) ja valtuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) saivat maanantaina pinkit paidat ennen valtuuston kyselytuntia. Paidat luovuttivat valtuutetut Sanna Marin (sd.), Jaakko Mustakallio (vihr.) ja Minna Minkkinen (vas.).

He olivat tehneet myös valtuustokyselyn pinkin ratikan ottamisesta yhdeksi raitiotien värivaihtoehdoksi. Valtuustokyselyä käsiteltiin maanantaina.

Tampereen raitiotie Oy on julkaissut ratikan vaunuista kolme värivaihtoehtoa, joista tamperelaiset voivat kertoa mielipiteensä. Ne ovat vaaleansininen, tummansininen ja punainen.

– Miksi tamperelaisten laajasti haluama pinkki väri jätettiin pois värivaihtoehdoista? Se oli suosituin esimerkiksi Tamperelaisen ja Aamulehden äänestyksissä. Pinkki vaihtoehto on saanut myös paljon kannatusta esimerkiksi Facebookissa, jossa Pinkin ratikan puolesta -ryhmä sai nopeasti 3600 jäsentä, Jaakko Mustakallio kysyi valtuuston kyselytunnilla.

– Tässä ei ole kyse siitä, että minä, Jaakko tai Minna pidämme pinkistä. Meistä vaan tuntuu hullulta, että pieni porukka päättää ratikan väristä. Laaja joukko tamperelaisia on pinkin takana ja me haluamme, että ihmisten ääntä kuunnellaan, sanoi Sanna Marin.