Herätys: Toronton yliajon kuolleiden määrä noussut 10:een, Ylellä vietetään Uutisluokan päivää ja sää on sateinen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Poliisit ovat eristäneet alueen.
Cole Burston / AFP

Torontossa vakava joukkoyliajo

Kanadassa kymmenen ihmistä on kuollut ja 15 on saanut vammoja pakettiauton ajettua jalankulkijoiden päälle Torontossa. Poliisi vahvisti aamuyöllä Suomen aikaa tietävänsä epäillyun ajajan henkilöllisyyden. Teon takana on 25-vuotias nuori mies. Hänen motiiviaan ei tunneta. Polisi arvelee, ettei kyse ollut terrorismista.

Macron ja Trump keskustelevat Iranin ydinohjelmasta

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin valtiovierailu Yhdysvalloissa on alkanut juhlavasti. Hänet on otettu vastaan näyttävästi kuten presidentti Donald Trump omalla Ranskan-matkallaan. Macronin saapui jo maanantaina paikallista aikaa Valkoiseen taloon.

Macron neuvottelee Trumpin kanssa tiistaina Valkoisessa talossa. Keskustelujen odotetaan käsittelevän muun muassa Euroopan ja Yhdysvaltain kauppakiistoja sekä Iranin ydinohjelmasopimusta.

Donald Trump ja Emmanuel Macron.
Donald Trump ja Emmanuel Macron.Ludovic Marin / AFP

"Opettajien pitäisi huomata paremmin surulliset ja yksinäiset oppilaat" – Uutisluokan kysely: Joka viides nuori kokee olevansa näkymätön

Grafiikka
Johanna Aulén / Yle

Yle Uutisluokan kyselyssä lähes joka viides nuori oli kokenut olevansa sosiaalisesti näkymätön. Tutkijan mielestä tähän joukkoon pitäisi kääntää katse sillä näkymättömyyden tunne voi kasata muitakin ongelmia. Ylessä vietetään tiistaina Uutisluokan päivää.

Sateita, räntää ja lunta

Hajanainen sadealue on levinnyt tiistain vastaisena yönä lännestä Suomeen ja se kulkee edelleen itään. Päivällä sataa vyöhykkeellä maan itäosasta Lappiin. Sade tulee vetenä, paikoin myös räntänä ja pohjoisessa lumena. Lue lisää säätiedoista täältä.

Sääkartta
Yle