Hyppää sisältöön

Armenian pääministeri eroaa – "Oppositiojohtaja oli oikeassa, minä väärässä"

Armeniassa on ollut massamielenosoituksia viime maanantaista lähtien.

Presidenttinä Serž Sargsjan osallistui Nato-kokoukseen Puolassa kesäkuussa 2016. Kuva: Jacek Turczyk / EPA

Armenian pääministeri Serž Sargsjan on ilmoittanut eroavansa. Hän tiedotti asiasta maanantaina.

–Nikol Pashinjan (oppositiojohtaja) oli oikeassa, minä väärässä. On useita ratkaisuja tilanteeseen, mutta mikään niistä ei ole hyvä minulle, sanoi Sargsjan ilmoituksessaan.

Massamielenosoitukset alkoivat Armeniassa eri kaupungeissa viime maanantaina, kun entinen presidentti Sargsjan asetettiin ehdolle pääministeriksi. Mielenosoittajat ovat olleet suivaantuneita muun muassa korruptioon, taloustilanteeseen ja eliitin vaikutusvaltaan.

Armenian parlamentti valitsi Sargsjanin pääministeriksi tiistaina ilman vastaehdokkaita. Aiemmin hän toimi 10 vuotta maan presidenttinä. Vuonna 2015 Armeniassa presidentin valtaa siirrettiin pääministerille perustuslain uudistuksessa.

Sargsjan tapasi sunnuntaina oppositiojohtaja Nikol Pashinjanin, mutta neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Pashinjan oli vaatinut Sargasjan eroa.

Tämän jälkeen Nikol Pashinjan ja muita oppositiopoliitikkoja pidätettiin syytettyinä laittomista mielenosoituksista. Heidät on päästetty vapaaksi maanantaina, kertoi Venäjän uutistoimisto Tass.

Lue myös:

.
.