1. yle.fi
  2. Uutiset

Torontossa auto ajanut jalankulkijoiden päälle – poliisin mukaan yhdeksän on kuollut

Poliisi on kertonut kuljettajasta vain, että hänet on saatu kiinni.

Toronto
Poliisiautoja eristetyn alueen reunalla, poliisi on eristänyt alueen keltaisin nauhoin.
Warren Toda / EPA

Kanadan Torontossa auto on ajanut jalankulkijoiden päälle, kertoo Toronton poliisi twitterissä (siirryt toiseen palveluun). Poliisi vahvisti myöhään illalla yhdeksän ihmisen kuolleen ja 16 loukkaantuneen.

Poliisin mukaan valkoinen pakettiauto oli ajanut jalkakäytävälle yllättäen. Tarkkaa lukua uhreista ei aluksi ollut, mutta poliisi arvioi, että kahdeksasta kymmeneen ihmistä on jäänyt auton alle.

Silminnäkijä kertoi CTV News -kanavalle (siirryt toiseen palveluun), että kuljettaja oli yrittänyt osua autollaan ihmisiin. Yhdellä uhrilla olisi ollut silminnäkijän mukaan rattaat.

– Hän yritti osu jokaiseen, joka osui hänen tielleen, kertoi silminnäkijä.

Poliisi kertoi uhrien lopullisesta määrästä tunteja myöhemmin

Uhrien määrästä oli pitkään epäselvyyttä. Yhden silminnäkijän mukaan (siirryt toiseen palveluun) maassa olisi maannut peitettynä ainakin neljä uhria. Uutistoimisto Reuters kertoi silminnäkijän vahvistaneen, että ainakin kaksi uhria olisi menehtynyt.

Paikallinen sairaala puolestaan vahvisti CTV Newsille ainakin yhden ihmisen kuolleen.

Poliisi kertoi vasta tunteja myöhemmin, lähellä puoltayötä Suomen aikaa, että yhdeksän ihmistä on kuollut ja 16 on loukkaantunut yliajon seurauksena. Tiettävästi viiden loukkaantuneen tila on kriittinen.

Kanadan turvallisuudesta vastaavan ministerin Ralph Goodalen mukaan kyseessä on erittäin vakava tapahtuma, mutta hänkään ei kertonut yksityiskohtia tapahtuneesta ennen poliisia. Goodalen mukaan saadut tiedot eivät kuitenkaan anna viitettä siitä, että turvallisuustasoa pitäisi muuttaa Kanadassa.

Ryder-yhtiön pakettiauton keula on ruttaantunut, poliisi kävelee läheltä ohi.
Warren Toda / EPA

Onnettomuus sattui Pohjois-Torontossa lähellä Yonge Street ja Finch avenue katuja. Poliisin mukaan autoa kuljettanut pakeni paikalta, mutta hänet on saatu kiinni, kertoo CBC (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja kuljettajan iästä, sukupuolesta tai mistään muuastakaan. Syytä teolle ei myöskään ole kerrottu.

Pakettiauto kuului kuljetusyhtiö Ryder Systemille. Yhtiö on vahvistanut yhden autonsa olleen mukana onnettomuudessa ja kertoi tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Poliisi oli saanut hälytyksen maanantaina puoli kahden aikaan paikallista aikaa.

Poliisi on sulkenut tapahtumaan liittyvät kadut ja tekee tutkimuksia alueella. Ihmisiä kehotettiin välttämään liikkumista alueella. Myös ainakin yksi metrolinja on suljettu ja alueen bussiliikennettä rajoitettu.

Korjattu 21:20: Täsmennetty, onnettomuus sattui lähellä Yonge Street ja Finch avenue katuja.

23:49 Muutettu kuolleiden määrä otsikkoon

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi