Hyppää sisältöön

Tammela lakkautti koulujaan

Tammelan valtuusto on myös päättänyt kyläkoulujen sulkemisesta ja koulukeskuksen peruskorjaamisesta.

Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Tammelan valtuusto on päättänyt kouluverkon kaventamisesta. Päätöksellä menee kiinni ensi vuonna kaksi koulua. Letkun ja Kaukjärven koulut suljetaan syyslukuvuoden alkaessa 2019.

Letkulla kyläläiset ovat taistelleet vuosia kyläkoulunsa säilyttämisestä muun muassa siitä syystä, että pitäjän eteläisimmän kylän lasten koulupäivät venyvät varsin pitkiksi, kun heitä ryhdytään kuljettamaan kouluun muualle.

Myllykylän koulu on tarkoitus lopettaa sen jälkeen, kun koulukeskusta kirkonkylän keskustassa on peruskorjattu. Teuron kyläkoulu on tarkoitus säilyttää niin kauan kuin sen oppilasmäärä säilyy yli 30:ssa.

Koulukeskus menee remonttiin

Tammelassa on pitkään puhuttu siitä, että maaseudun lapsia ryhdytään kuljettamaan kirkonkylälle kouluun. Tarkoituksena on ollut, että kyläkoulujen lapsia sijoitetaan ammatti-instituutin entisiin opetustiloihin koulukeskuksen lähettyville.

Nyt kunnanvaltuusto on kuitenkin päättänyt, että ammatti-instituutin tilojen saneeraamisen sijaan Tammelassa peruskorjataankin koulukeskus. Forssan ammatti-instituutin entinen kiinteistö toimii väistötiloina koulukeskuksen remontin ajan.

– Koulukeskuksen remontin hinta on arviolta 10-15 miljoonaa euroa, arvioi Tammelan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ismo Ojansuu.

Talouden tasapainottamistoimet ovat saaneet aikaan myös sen, että Tammela perustaa talouden tasapainottamistyöryhmän miettimään säästökeinoja. Kunnan töihin tilaama konsultti oli ykskantaan ehdottanut 1,7 miljoonan euron säästöjä ja myös nimennyt suuren määrän säästökohteita.