1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pylkönmäki

Pylkönmäen kauppapalvelut säilyvät – uusi kauppias löytyi Virroilta

Virroilla kyläkauppaa pitävä Juha Kilpiö avaa Pylkönmäelle toisen myymälän kesän alussa.

Pylkönmäki
Pylkönmäeltä on pitkä matka hakea palveluita.
Pylkönmäkeläiset säästyvät kymmenien kilometrien kauppamatkalta, kun kylän kaupalle löytyi jatkaja.Yle / Riikka Pennanen

Kun Osuuskauppa Keskimaa päätti maaliskuussa sulkea Sale-myymälänsä Saarijärven Pylkönmäeltä, vastustus oli voimakasta. Paikkakuntalaiset järjestivät mielenilmauksen ja keräsivät adressin, kyläyhdistys kirjelmöi.

Nyt kylällä voidaan huokaista helpotuksesta. Keskimaa on myynyt vanhan myymäläkiinteistön paikalliselle yrittäjälle Jani Kalliosivulle. Hän aikoo kunnostaa myymälän uutta kauppiasta varten.

– Pylkönmäkeläisenä minulle on tärkeää, että kauppapalvelut säilyvät kotikylällä. Halukas yrittäjä oli tulossa kauppaa pitämään, kysymys oli, että kuka ottaa kiinteistön omistukseensa. Ostamalla kiinteistön halusin auttaa kauppapalveluiden jatkumisessa, Jani Kallionsivu kommentoi osuuskaupan lähettämässä tiedotteessa.

Uusi kauppias löytyi Virroilta. Killinkoskella kyläkauppaa pitävä Juha Kilpiö avaa Pylkönmäelle toisen myymälän kesäkuun alussa.

Käytännössä katkos kauppapalveluihin jää lyhyeksi, pariin kolmeen viikkoon. Osuuskauppa Keskimaa on valmis järjestämään arkipäivisin bussikuljetuksen Saarijärvelle kauppaan, mikäli kiinnostuneita on riittävästi.

Lue seuraavaksi