Kymenlaakson Osuuspankki irtisanoo neljätoista työntekijää

Osuuspankki on päättänyt kolmen konttorin sulkemisesta.

osuuspankit
Mielenosoitus Virolahdella Osuuspankin edessä.
Virojoella osoitettiin helmikuussa mieltä oman pankin puolesta.Aleksi Taponen / Yle

Kymenlaakson Osuuspankki irtisanoo 14 työntekijää.

Yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena heidän työsuhteensa päättyy heti. Yt-neuvottelujen alkaessa pankki arvioi, että vähennystarve voisi olla enimmillään 29 henkilöä.

Pankki kertoo, että työntekijöiden määrä vähenee loppuvuonna myös eläköitymisten ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisen vuoksi.

Osuuspankki päätti huhtikuussa kolmen konttorinsa sulkemisesta. Inkeroisten, Karhulan ja Virojoen konttorit lakkautetaan toukokuun alussa. Jäljelle jäävät konttorit Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa.

Konttorien karsimisen taustalla ovat pankin mukaan muutokset asiakaskäyttäytymisessä, digitaalisten palveluiden kehittyminen ja liiketoimintaprosessien automatisointi.

Toimitusjohtaja Juha Korhonen kertoi helmikuussa neuvottelujen alkaessa, että uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä, jotta pankki voi tulevaisuudessa tarjota asiakkailleen paikallisesti kilpailukykyiset palvelut.

— Asiakkaat odottavat pankeilta kattavia ja helppokäyttöisiä digitaalisia palveluita, jotka tarkoittavat pankeille mittavia investointeja palvelujen kehittämiseen, Korhonen perusteli helmikuussa.

Esimerkiksi Virolahdella Osuuspankin konttori oli viimeinen pankkikonttori koko kunnassa. Kuntalaiset osoittivat helmikuussa Virojoella mieltään konttorin säilyttämisen puolesta. Myös Virolahden kunta valmisteli vetoomuksen pitääkseen konttorin kunnassa.

Kymenlaakson Osuuspankki kertoo järjestävänsä jäljelle jäävissä konttoreissaan tutustumis- ja opastuskierroksia. Virojoelta, Karhulasta ja Inkeroisista järjestetään bussikuljetuksia näihin tilaisuuksiin toukokuussa.