1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansanedustaja Ari Jalonen: "Sinisten pysyttävä hallituksessa"

Porilaiskansanedustaja Ari Jalonen (sin.) arvioi, että Kaj Turusen loikka sinisistä kokoomukseen johtuu "itsekkäästä näkökulmasta".

Ari Jalonen
Ari Jalonen, taustalla Simon Elo
Ari Jalonen (sin.) yhdessä Simon Elon (sin.) kanssa.Mari Kahila / Yle

Kansanedustaja Ari Jalonen (sin.) katsoo, että sinisen tulevaisuuden pitää pysyä hallituksessa.

Hallituksen hajoaminen on noussut esille tiistaina, kun sinisten kansanedustaja Kaj Turunen loikkasi kokoomukseen. Osa sinisistä katsoo, että tilanne on niin vakava, että hallituksen jatko on vaakalaudalla.

Myös Jalonen pitää tilannetta erittäin valitettavana ja katsoo, että luottamus hallituskumppani kokoomukseen on koetuksella. Hän kuitenkin katsoo, että hallituksessa siniset pystyvät vaikuttamaan maan asioihin toisin kuin hallituksen ulkopuolella.

Riski hallituksen kaatumisesta on toki olemassa.

Ari Jalonen

– Riski hallituksen kaatumisesta on toki olemassa. Pääministeri Juha Sipilällä on iso työ tilanteen selvittämisessä, Jalonen summaan sinisen eduskuntaryhmän tuntoja.

Loikka yllätti

Kansanedustaja Ari Jalonen sanoo, että Kaj Turusen loikka sinisistä kokoomukseen tuli hänelle täysin yllätyksenä.

– Turusen lähdön taustalla täytyy olla itsekäs näkökulma. Onko kyse jostain virkanimityksestä tai vaaliasetelmista, en tiedä.

Porilaiskansanedustaja Jalonen vakuuttaa uskovansa, että muita loikkauksia ei ole edessä. Näin hän tosin uskoi vielä pari viikkoa sitten, kun Turunen vielä kuului sinisiin.

Lue seuraavaksi