Hyppää sisältöön

Ebookersin käyttäjien tietoja on saattanut vuotaa ulkopuolisille – Viestintävirasto neuvoo epäileviä ottamaan yhteyttä maksukortin myöntäjään

Vuotaneet tiedot on annettu palveluun vuonna 2016. Yhtiö huomasi, että ulkopuolinen on saattanut päästä käsiksi henkilö- ja maksukorttitietoihin viime vuonna.

Verkkomatkatoimisto Ebookersin emoyhtiö Orbitzin matkanvarausjärjestelmään on tehty tietomurto, kertoo Viestintävirasto (siirryt toiseen palveluun). Voi olla, että suomalaisten käyttäjien tietoja on vuotanut.

Teknologiauutisiin keskittyvä Engadget (siirryt toiseen palveluun) kertoi maaliskuussa Orbitzin epäilevän, että kaikkiaan noin 880 000 luottokorttia on voinut olla vuodon kohteena.

Orbitzin mukaan tietovuoto koskee 1.1.–22.6.2016 palveluun annettuja tietoja. Yhtiö huomasi tietojärjestelmätarkastuksessa, että ulkopuolinen on saattanut päästä käsiksi matkanvarausjärjestelmissä olleisiin henkilö- ja maksukorttitietoihin.

Yhtiön mukaan tietoihin on voitu päästä käsiksi loka–joulukuussa 2017. Orbitzin mukaan sillä ei ole suoraa näyttöä, että tietoja olisi viety järjestelmästä.

Yhtiö on lähettänyt suomalaisille asiakkailleen viestin koskien tietovuotoa. Kirjeestä kertoi sanomalehti Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun) aiemmin tänään.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus suosittelee ilmoittamaan asiasta maksukortin myöntäjälle, jos olet saanut Orbitzin viestin ja epäilet, että tietosi ovat joutuneet tietovuodon kohteeksi. Virasto painottaa, että uusi maksukortti kannattaa hankkia, vaikka tililtä ei olisi tehty luvattomia ostoja. Jos luvattomia ostoja on tehty, asiasta on tehtävä rikosilmoitus poliisille.

.
.