Meyer Turku luovutti uuden risteilijän saksalaisvarustamolle – Mein Schiff 1 edeltäjäänsä pidempi ja energiatehokkaampi

Mein Schiff 1 on viides Meyer Turun rakentama laiva saksalaiselle TUI-varustamolle. Seuraava risteilijä on jo tekeillä.

laivanrakennus
Mein Schiff 1 telakka-altaassa
Petra Ristola / Yle

Meyer Turun telakka on luovuttanut uusimman Mein Schiff -risteilijän TUI Cruises -varustamolle keskiviikkona. Laiva lähtee Turusta kohti Saksaa heti samana päivänä. Alus kastetaan Hampurissa 11. toukokuuta. Ensimmäiset matkustajat nousevat laivaan pian tämän jälkeen, Meyer Turku kertoo tiedotteessaan.

Uusin alus on 20 metriä edeltäjiään pidempi. Telakan mukaan suunnittelun lähtökohtana olivat matkustajien risteilykokemukset aikaisemmissa Mein Schiff 3 ja 4 -aluksissa.

Telakka kertoo, että myös ympäristöystävällisyys on ollut laivan suunnittelussa keskeistä: uusin laiva on 10 prosenttia edeltäjäänsä Mein Schiff 6 -laivaa energiatehokkaampi. Mein Schiff 1 on ensimmäisiä risteilylaivoja, jossa on sekä pää- että lisämoottoreiden katalysaattorit, jotka vähentävät typpioksidipäästöjä.

Uuden laivan suunnittelu aloitettiin vuonna 2015.

-
Petra Ristola / Yle

Mein Schiff 2 tekeillä, seitsemäs tilauksessa

Mein Schiff 1 -laivassa on useita erityiskohteita, kuten katettu urheiluhalli ja lähes 400 metriä pitkä juoksurata.

-
Petra Ristola / Yle

– Innovaatiot, Turun laivanrakennustiimimme vahvistaminen sekä 200 miljoonan euron investointimme ovat meidän keinomme kilpailla vahvasti valtio-omisteisia kilpailijoitamme vastaan, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa yhtiön tiedotteessa.

Turun telakalla on rakenteilla TUI-laivasarjan kuudes alus, lisäksi seitsemäs on tilauksessa. Se valmistuu vuonna 2023.

Meyerin Turun telakan tilauskirja on täynnä vuoteen 2024 saakka. TUI-laivojen lisäksi tilauskirjassa on kuuden risteilyaluksen rakentaminen kolmelle eri varustamolle.