1. yle.fi
  2. Uutiset

Politiikan toimittajat puivat loikkauskohua: "Kokoomus sammuttaa palon ja sytyttää kaverin nurkan tuleen”

Ylen aamu-tv:ssä keskiviikkona haastateltujen politiikan toimittajien mielestä kokoomus sortui pelaamiseen Kaj Turusen loikkausoperaatiossa.

Kaj Turunen
Pirjo Auvinen, Tommi Parkkonen, Heikki Vento ja Sanna Savikko
Politiikan toimittajilta ei heru tyylipisteitä kokoomukselle puolueen toiminnasta kansanedustaja Kaj Turusen loikkauskohussa.

Politiikan toimittajilta ei heru tyylipisteitä kokoomukselle puolueen toiminnasta kansanedustaja Kaj Turusen loikkauskohussa.

Turusen loikkaus sinisistä kokoomukseen eduskuntaryhmään nousi tiistaina politiikan ykkösuutiseksi. Keskusteluissa nostettiin esiin jopa hallituskriisin mahdollisuus.

Ylen aamu-tv:ssä keskiviikkona haastateltujen toimittajien mielestä kokoomus sortui pelaamiseen loikkausoperaatiossa.

Ylen toimittajan Pirjo Auvisen mukaan loikkauksessa oli "rumia osuuksia". Auvisen mielestä rumaa oli esimerkiksi se, että kokoomus yllätti toiminnallaan täysin pääministeri Juha Sipilän (kesk.).

– Kokoomukselle piti saada hyvä uutinen. On ruman näköistä, että tätä on pyöritelty kulisseissa muun muassa kehysriihen ajan, Auvinen hämmästeli.

Suomen Kuvalehden toimittajan Heikki Vennon mielestä kokoomus yrittää peitellä loikkauksella viimeviikoista Harry "Hjallis" Harkimon loikkausta puolueesta. Vennon mukaan kokoomus tekee näin, koska puolueen imago ja kannatus on hyvä.

– Sauna paloi viime viikolla, kun Harry Harkimo ilmoitti lähtevänsä puolueesta. Kun siitä oli vielä savuja jäljellä tällä viikolla, niin tällähän kokoomus sen palon sammuttaa ja sytyttää kaverin nurkan tuleen, Vento lohkaisi.

Parkkonen: Kokoomuksen toiminta ylimielistä

Vennon tapaan myös Iltalehden Tommi Parkkonen näkee, että Turusen loikkauksella on yhteys Harkimon tapaukseen. Hän muistutti, että Turusen loikkaus oli ollut tiedossa jo pitkään.

Kun Harkimo päätti loikkauksestaan, aika Turusen loikkauksesta kertomiselle oli kypsä ja näin huomio saatiin pois Harkimosta.

– Eräs kokoomuslainen kertoikin minulle eilen eduskunnan kuppilassa, että jotain hyvää tässä on kun on edes yksi päivä, ettei puhuta Harkimosta.

Parkkonen näkee, että kokoomus menetteli loikkausasiassa ylimielisesti.

– He ovat tottuneet siihen, että tekevät he mitä tahansa niin aina menee hyvin.

Auvisen mukaan on mielenkiintoista, että nyt on käytännössä ensimmäinen kerta kun Petteri Orpo on kokoomuksen puheenjohtajana vastatuulessa.

– Hänen puheenjohtajuutensa on ollut aika plus-merkkistä ja kaikki on mennyt hyvin. Nyt eilen hän joutui tilille siitä, että mikä temppu tämä nyt oli.

Lue myös:

Analyysi: Närkästys on suurta, mutta ei siniset nyt hallitusta kaada

Pääministeri Sipilä aikoo kutsua hallitustrion koolle – Kokoomuksen Orpo: "Ylimitoitettua tämä melske"

Siniset epäilevät, että kokoomus yrittää kaataa hallituksen – Terho vaatii hallituspuolueiden johtoa koolle

Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Sampo Terho: Tilanne on kiusallinen hallituksen sisäisen luottamuksen kannalta

Lue seuraavaksi