1. yle.fi
  2. Uutiset

Sinisten paikallisyhdistyksen johto ymmärtää Turusen puolueloikkausta: "Siniset jää tähdenlennoksi"

Kaj Turusen perustaman Savonlinnan seudun sinisten varapuheenjohtaja tekee jo itsekin lähtöä puolueesta.

politiikka
Kaj Turunen
Kaj Turunen.Jarno Kuusinen / AOP

Savonlinnalaiskansanedustaja Kaj Turusen päätös vaihtaa puoluetta sinisistä kokoomukseen jättää siniset tyhjän päälle Savonlinnan paikallispolitiikassa. Turunen on sinisten ainoa kaupunginvaltuutettu, joten puolue menettää edustuksensa kaupungin päätöksenteossa.

Sinisten Savonlinnan-paikallisyhdistyksessä löytyy yllättävän paljon ymmärrystä Turusen ratkaisulle ottaen huomioon, että Turunen oli Savonlinnan seudun sinisten perustajajäsen ja voimahahmo.

– Kajn kanssa yritettiin yhdessä vetää tätä yhdistystä, mutta minä sanoin jo alkuun, että aika lyhyet sukset voi olla tässä hommassa, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Teuvo Kovanen.

Kovanen viittaa sinisten mitättömiin kannatuslukuihin, ja arvelee, että puolueella ei välttämättä ole ensimmäistäkään kansanedustajaa seuraavassa eduskunnassa. Kovasen mielestä Turusen päätös on siinä mielessä ymmärrettävä.

– Paremmat mahdollisuudet Turusella on päästä kansanedustajaksi kokoomuksen kuin sinisten kautta. Sinisten kautta mahdollisuudet ovat nollassa. Tähdenlennoksi tämä puolue on jäämässä, Kovanen arvioi.

Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja on itsekin puolueesta jo lähtökuopissa.

– Juuri äsken selasin nettiä, että millä tästä oikein pääsee eroon, Kovanen paljastaa.

Lue seuraavaksi