Vaimo jätti miehelleen mystisen kauppalapun, jota sadat arvuuttelivat – Ostoslistoista on tullut suosittu hupi

Sadat tuhannet suomalaiset käyttävät jo digitaalisia ostoslistoja. Kirjoitetuista kauppalistoista on suomalaisille vielä paljon iloa, kuten neljän pariskunnan tarinasta selviää.

kauppa
Jessen vaimo teki Jesse Laaksolle ostoslistan.
Tiedätkö tämän listan perusteella, mitä Jesse Laakson pitää ostaa kaupasta? Vastaukset kauppalistaan ovat tämän jutun lopussa.Jesse Laakso

Osaatko sinä ratkoa kuvan perusteella, mitä Jesse Laakson pitää ostaa kaupasta? Jesse Laakso sai vaimoltaan Anne Kantolalta kauppalistan hoidettavaksi ja samalla pienen pähkinän purtavaksi.

Jesse Laakso jakoi kuvan kauppalistasta suositussa Ei menny niinku Strömsössä -Facebook-ryhmässä ja sadat ihmiset arvuuttelivat hänen ostoksiaan.

Päivitys keräsi yli 6 000 tykkäystä. Pirkkalalainen pariskunta on yllättynyt huomiosta.

– Olin yllättynyt, kuinka valtava somemyllytys meille niin arkisesta hupsuttelusta syntyi. Post it -laput hassuine viesteineen ovat meidän juttumme, sellainen arjen piristys. Oli ihana huomata, miten ryhmän jäsenet innostuivat yhdessä kilpaa arvuuttelemaan oikeita ostoksia, Anne Kantola sanoo.

Jesse Laakso sanoo, että moni epäili kauppalapun johtuvan siitä, että miehelle pitää vääntää rautalangasta, ettei kaupasta tule vääriä tuotteita. Heidän kohdallaan kyse on arjen hassuttelusta. Kauppalapun tekoon osallistui myös kymmenvuotias poika.

– Haluamme tehdä asiat hieman eri lailla. Olemme vaimon kanssa täysin samalla aaltopituudella, joten kauhean hankalaa listan kryptauksen poisto ei ollut, Jesse Laakso sanoo.

Olen onnekas, että rinnallani on mies, joka osaa arvostaa tällaistakin rakkauden osoitusta.

Anne Kantola

Keijun yhdistäminen englanninkieliseen Fairyyn oli arvoitus, josta Laakson oli vaikea päästä jyvälle. Hän yritti etsiä tuotetta leluhyllyltä, mutta joutui soittelemaan vinkkejä.

Toisen kerran Jesse Laakson piti soittaa vinkkejä lehtihyllyltä.

– Selvisi iskulause BANG ja lika on poissa. Valo välähti ja menin puhdistusainehyllylle. Kauppareissun kokonaiskesto taisi olla reilu tunti itsepäisyyden vuoksi, Laakso kertoo.

Vastaukset kauppalistaan ovat tämän jutun lopussa.

Jesse Laakso ja Anne Kantola
Anne Kantola ja Jesse Laakso nauttivat arkipäivän huumorista.Perhealbumi

Suurin osa pariskunnan somessa saamasta palautteesta oli positiivista, mutta etenkin osa miehistä suhtautui Anne Kantolan mukaan negatiivisesti.

– Yllätyin, kuinka moni mies suhtautui lappuun negatiivisesti, tyyliin ”olisin ostanut laatikon kaljaa ja hakekoot itse ostoksensa”. Olen siis onnekas, että rinnallani on mies, joka osaa arvostaa tällaistakin rakkauden osoitusta.

Sähköiset kauppalistat vetävät

Kauppalistat pitävät pintansa, vaikka moni suomalainen on vaihtanut jo digitaaliseen kauppalistaan.

Keskon K-ruoka-mobiilisovelluksessa on jo yli 500 000 käyttäjää. Viikottaisia kävijöitä on yli 150 000. Digitaalinen ostoslista on Keskon mukaan yksi suosituimmista palveluista sovelluksessa. Asiakas voi saada usein ostamansa tuotteet helposti ostoslistalle.

S-ryhmän Foodie-palvelulla on yli 300 000 käyttäjää kuukaudessa. Palvelussa voi tehdä ostoslistan haluamaansa myymälään.

En edes muista, mistä moinen idea tuli piirtää kauppalista. Kaikki pyytämäni kuitenkin kaupasta sain.

Marjo Riihimäki

SOK:n kehityspäällikkö Jarkko Vippola sanoo, että sähköisen ostoslistan etu on, että siihen voi lisätä juuri sen tuotteen, minkä haluaa, eikä ainostaan ketsuppia, kahvia tai leipää.

– Uskomme siihen, että sähköiset kauppalaput tulevat yleistymään vuosi vuodelta. Palvelussamme on myös reseptejä, joiden sisällöt voi lisätä ostoskoriin. Tämä on toinen toiminto, jonka uskon nostavan digitaalisten kauppalappujen suosiota, Vippola sanoo.

Myös Lidlillä voi tehdä verkkosivuilla sähköisen kauppalistan.

Löydetyt kauppalaput -ryhmä

Kirjoitetuilla kauppalapuilla on omat kannattajansa. Löydetyt kauppalaput -Facebook-ryhmässä on peräti 11 300 ihmistä. Ihmiset jakavat siellä kuvia löytämistään ostoslistoista.

Mikkeliläinen Marjo Riihimäki luottaa perinteiseen kauppalistaan. Hänen mukaansa se on toimiva ja hauskakin.

Myös Riihimäki pyysi kumppaniltaan kauppatarpeita piirretyllä kauppalistalla. Lapussa on piirrettynä majoneesitarpeet, hampurilaiseen juustoa ja kokkausjuomat.

– En edes muista, mistä tuli idea piirtää moinen kauppalista. Kaikki pyytämäni kuitenkin kaupasta sain, Riihimäki kertoo.

Riihimäen mukaan pariskunta käy kaupassa mieluiten yhdessä. Jos toinen on töissä, se käy, kumpi ehtii.

Kauppalista, jonka marjo teki miehelleen.
Marjo Riihimäki piirsi miehelleen kauppalistan.Marjo Riihimäki

Kellokoskella asuvan Anne Pyykön perheessä on seitsemän jäsentä, joten kauppalistat ovat suuria.

– Kauppalaput eivät sinänsä aiheuta mitään keskusteluja meidän perheessämme, koska minä teen itse kauppalistan ja päätän, mitä ostetaan ja syödään, Pyykkö naurahtaa.

Eräänä päivänä Pyykkö oli tehnyt listan ja jättänyt sen ruokapöydälle. Mies päätti tehdä pienen jekun vaimolleen ja muokkasi tuotteita listalla.

– Ostoslista muuttui astetta vaikeammaksi.

Annen miehen sotkima kauppalista.
Anne Pyykön mies hauskuutti vaimoaan kauppalistaa "muokkaamalla".Anne Pyykkö

Kotkalainen Kira Rupponen oli sairaslomalla ja mies joutui käymään kaupassa. Kaupasta ei tullut kaikkia Rupposen pyytämiä tavaroita.

– Sitten koska a. olin tylsistynyt, b. rakastan kuvataidetta ja c. parisuhteeseemme kuuluu hyväntahtoinen kettuilu, taiteilin lapun.

Miehelle oli virnuiltu kaupassa, mutta Rupponen sai kaiken listalla olevan - paitsi piparit. Tosin mies toi suklaan lisäksi muutakin herkkua.

Kiran kauppalista
Kira Rupponen piirsi kauppalistan.Kira Rupponen

Miten Jesse Laakson lopulta kaupassa kävi? Hän sai tuotua kaikki ostokset vaimolta saamiensa vihjeiden mukaan.

Tässä vastaukset:

Lihaliemikuutio
Fairy-käsitiskiaine
Huuhteluaine
Cillit BANG
Tolu-suihkepullo
Omena
Maizena-jauho
Hammastahna
Granaattiomenamehu
Thousand Island -salaattikastike
Suklaalevy
Dove-deodorantti
L'Oréal Men Expert -deodorantti

Ostoslista
Lukijan kuva/ Jesse Laakso