Sipilä jatkoi tänään sote-tunnusteluja RKP:n kanssa, Henriksson: tilanne on auki

Pääministeri Juha Sipilä kertoi viikonloppuna toivovansa "vastuullisten" opposition kansanedustajien harkitsevan soten puolesta äänestämistä, vaikka he näkisivätkin siinä tiettyjä puutteita. Tänään Sipilä keskusteli sotesta RKP:n Anna-Maja Henrikssonin kanssa.

politiikka
Juha Sipilä
Juha SipiläMikael Nybacka / Lehtikuva

Yle kertoi viime viikolla, että kaupankäynti sote-äänestyksestä on vireillä, kun hallituksen omien puolueiden kansanedustajien tuki hankkeelle on ohentunut.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Peter Östmanille sote-tunnusteluja on tullut kevään mittaan sekä keskustasta että kokoomuksesta.

Tänään pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on keskustellut sotesta RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin kanssa.

– Tapasimme Sipilän kanssa äskettäin. Kävimme läpi myös sote-uudistuksen kokonaiskuvaa, Henriksson vahvistaa.

Henrikssonin mukaan konkreettisia neuvotteluja ei käyty vaan he puhuivat soten tilanteesta yleisesti.

– Tässä muodossa RKP ei uudistusta kannata, kysymysmerkkejä on paljon, Henriksson sanoo.

RKP:n kannalta tärkeä soten osa on Vaasan keskussairaalan laaja päivystys, sekä kaksi uutta lääkintähelikopteria, joista toisen asemapaikaksi on ennakoitu Seinäjokea tai rannikkokaupunkia, kuten Vaasaa.

RKP haluaa, että tavallisen lääkintähelikopterin lisäksi selvitetään, saisiko Pohjanmaa muhkeamman yhdistelmähelikopterin. Se voisi toimia sekä meripelastus- että lääkintätehtävissä. Jos tähän päädytään, sen asemapaikan olisi helppo perustella olevan esimerkiksi Vaasa, eikä Seinäjoki.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi viikonloppuna keskustan puoluevaltuustossa Lahdessa, että hän toivoo oppositiopuolueiden kansanedustajien äänestävän "vastuullisesti", vaikka esityksessä olisikin asioita, joita puolueet vastustavat.

Vastuullisena Sipilä pitää sote-esityksen puolesta äänestämistä, jotta sen rakentamista ei tarvitsisi aloittaa taas uudestaan alusta.

Katso myös:

Ymmärrätkö mitä sote vaikuttaa sinuun? Kokeile Ylen pelillä