Päämajasymposiumissa pohditaan sisällissotaa ja sitä, onko Suomi turvassa nyt

Mikkelissä keskustellaan 11. kertaa heinäkuussa päämajan kesäsymposiumissa.

Paneelikeskustelut
Päämajasymposium 2013
Erkki Liikanen, Olli Rehn ja Leena Mörttinen 'Mistä eväät Euroopan kasvuun?' -paneelikeskustelussa Yleisradion ajankohtaistoiminnan päällikkö Petri Kejosen tentattavana vuonna 2013.Yle / Juho Liukkonen

Mikkelissä järjestettävässa keskustelutilaisuudessa Päämajasymposiumissa pohditaan ensi kesänä Suomen sisäistä turvallisuutta. Aiheesta käydään symposiumissa kaksi paneelikeskustelua.

Ensimmäisessä keskustelussa tarkastellaan Suomen sisäistä turvallisuutta historiallisesta, etenkin vuoden 1918 näkökulmasta. Historiallisessa osuudessa ovat keskustelemassa piispa Seppo Häkkinen, uomen ja Pohjois-Euroopan historian professori Tiina Kinnunen ja sisällissodasta kirjoittanut tietokirjailija Mikko Laiho.

Symposiumin toisessa paneelikeskustelussa käännetään katse Suomen nykypäivään ja tulevaisuuteen. Aiheesta ovat keskustelemassa professori Heikki Hiilamo, vuorineuvos Reijo Karhinen, ministeri Kai Mykkänen ja tutkija Maria Ohisalo.

Turvallisuus on ollut toistuva teema symposiumissa useina vuosina. Aiemmin symposiumissa on puhuttu muun muassa talouskriisien aiheuttamista uhista, tietojärjestelmien mukanaan tuomista kyberriskeistä sekä syrjäytymisen nousemisesta turvallisuutta uhkaavaksi tekijäksi.

Perinteisen Mannerheim-luennon pitää tänä vuonna Reijo Karhinen.

Tilaisuuden avaa sanomalehti Länsi-Savon vastaava päätoimittaja Timo Laitakari ja päätössanat kuullaan Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläisen lausumana. Perinteeksi muodostuneeseen tapaan Symposiumin juontajana toimii Ylen TV-uutisista tuttu toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Päämajasymposiumin järjestävät yhteistyössä Mikkelin Kaupunki, Etelä-Savon maakuntaliitto, Yle ja Länsi-Savo. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Se järjestetään konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa 4.7.