1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aulanko, Hämeenlinna

Golfarit pääsivät kentille

Osa Kanta-Hämeen kentistä on auki, osa aukeaa vapun jälkeen.

Ihannekeleihin on vielä aikaa. Kuva: Yle

Golfkausi käynnistyy vähitellen Kanta-Hämeessä. Hattula Golf on ollut auki jo viikon päivät, ja kentällä kilpaillaan jo senioreiden viikkokisaa. Avoinna on myös Loimijoki Golf Ypäjällä. Avajaisviikonloppu oli viime viikonvaihteessa.

Hämeenlinnassa Aulangolla on viikonvaihteessa avattu toinen kenttä. Toinen avataan vapun jälkeen. Aulanko Golfin toimitusjohtajan Kari Kuivasaaren mukaan kentät avataan portaittain siitä syystä, että näin saadaan työntekijät riittämään niiden hoitoon.

– Toinen kenttä avattiin viime viikonvaihteessa ja kävijöitä oli paljon. Sunnuntaina yhden tunnin aikana pelaajia oli arviolta 140, kertoo Kari Kuivasaari.

Hämäläinen golfaa kevään keleistä huolimatta

Kelit eivät vielä kauheasti ole pelaajia hemmotelleet, mutta sesongin alkaessa harrastajan näyttää olevan vaikeaa pysyä poissa mailanvarresta. Esimerkiksi Aulangolla vastaavilla viileillä ja kosteilla keleillä kentällä on syksyllä paljon vähemmän väkeä.

Aulanko Golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari kertoo, että tämän kevään hidas eteneminen on viivyttänyt kenttätöitä vain vähän. Aikataulu on viivästynyt hänen mukaansa muutamalla päivällä.

Tavast Golf Hämeenlinnassa aukeaa vasta vapun jälkeen.