1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan uudessa jättisairaalassa merkittävä vesivuoto: "Satoja litroja vettä on aina huono asia"

Lappeenrantaan valmistuvassa sairaalarakennuksessa on valunut satoja litroja vettä lattioille ja rakennuksen rakenteisiin.

vesivahingot
Sairaalan julkisivussa on kymmeniä eri sävyjä
Uusi sairaala valmistunee kesäkuussa.Petri Kivimäki / Yle

LappeenrantaLappeenrannan uudessa sairaalarakennuksessa on paljastunut merkittävä vesivuoto. Vettä on valunut K-sairaalaksi nimetyn rakennuksen neljännestä kerroksesta ensimmäiseen kerrokseen asti yhteensä satoja litroja.

Syynä on vesiputken liitoksessa sattunut vuoto, joka on valuttanut vettä lattioiden lisäksi sairaalan rakenteisiin. Rakennuttaja ei kerro vielä, onko vika liitoksen osassa vai asennustyössä.

Vaurioiden laajuutta selvitetään parhaillaan ja rakenteet avataan mahdollisimman pian, kertoo Rakennuttajakonsultti WSP Oy:n paikallisjohtaja Tomi Käiväräinen. Hän arvelee, että jos kuivatukset saadaan käyntiin pian, sairaalan kesäkuun alkuun suunniteltu käyttöönotto ei viivästy ainakaan merkittävästi.

Vesi valui vauhdilla

Vesi on lähtenyt liikkeelle kertarysäyksellä. Rakennuttajan edustaja Tomi Käiväräinen sanoo, että jos kahdesta huonosta vaihtoehdosta pitää valita, niin tässä tapauksessa vesi ei ole ehkä ehtinyt levitä laajalle huomaamatta.

– Mutta en tiedä, satoja litroja vettä on aina huono asia. Ei siitä hyviä puolia löydä millään, Käiväräinen huokaisee.

Lappeenrannan uuden K-sairaalan tilat on tarkoitus ottaa käyttööön kesäkuun alkupuolella. Rakennus valmistuu Lappeenrannan nykyisen keskussairaalan viereen. Uudisrakennuksessa on on kymmenen kerrosta ja leveyttä sillä on sata metriä.

Rakennus on värikkään pinnoituksen takia herättänyt kovasti mielenkiintoa Lappeenrannassa. Pinnoituksessa on kaikkiaan 36 eri värisävyä.

Sairaalan valmistuminen on pahasti myöhässä. Alun perin sen piti olla valmis jo syksyllä 2017. Rakennuttaja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri joutui kuitenkin viime talvena ottamaan rakennustyömaan haltuunsa, koska sen pääurakoitsija ei kyennyt rakentamaan sairaalaa alkuperäisessä aikataulussa.

Uuteen K-sairaalaan tulee yleis- ja erikoislääketieteen päivystys sekä vuodeosastoja. Se tulee maksamaan noin 50 miljoonaa euroa.

Vesivuodosta kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi